Naar boven

Glazen bol: de beste boeken van 2013

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Wat kunnen we het komende jaar aan boeken verwachten? Heel veel vooruit kijken kunnen we nog niet, maar we hebben toch een aantal boeken gevonden waar wij naar uitkijken. En wie weet wat 2013 nog aan leesverrassingen gaat opleveren.

 • 5/5
  Verwacht: februari 2013

  IV - Arjen Lubach

  Lees meer
  In februari verschijnt de eerste thriller van de hand van ‘de slimste mens van Nederland’ Arjen Lubach. Afgelopen zomer won de schrijver en theatermaker deze titel door het televisieprogramma De Slimste Mens te winnen. Met IV heeft hij na de romans Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend, Bastaardsuiker en Magnus voor het eerst een thriller geschreven. Over Elsa die na de moord op haar vader opeens achtervolgd wordt door moordenaars en politie. Dit zou zomaar eens de thriller-verrassing van het jaar kunnen zijn.
 • 4/5
  Verwacht: februari 2013

  De Wilden - Marion Pauw

  Lees meer
  Marion Pauw laat met haar nieuwste boek het thriller-genre even links liggen. Van de winnares van De Gouden Strop in 2009 verschijnt in februari de literaire roman De Wilden. ‘Een ontroerende en meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven over draait’, aldus de uitgeverij. Als ze dit genre net zo beheerst als het thriller-genre komt het wel goed met deze roman.
 • 3/5
  Lees meer
  Na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij kunnen we ons op gaan maken voor Wachten op woensdag. Dit is de 3e deel van de spannende Frieda Klein-serie, waar van deel 1 en 2 al ruim 320.000 exemplaren zijn verkocht. De psychoanalytica Frieda Klein werd door het schrijversechtpaar Nicci French in 2011 geïntroduceerd en staat centraal in een achtdelige serie, waarvan we nu bij deel 3 zijn aanbeland. Opnieuw raakt ze verzeild in een wereld van moord en vermiste meisjes.
 • 2/5
  Verschijnt op 24 januari

  Beatrix, Koningin der Nederlanden

  Lees meer
  Treedt ze af of blijft ze nog even op de troon zitten? Dat is dit jaar de grote vraag. Op 31 januari wordt koningin Beatrix 75 jaar en misschien is dat het moment waarop Willem-Alexander het stokje van haar over kan nemen. Als dat het geval is, zal het portret Beatrix, Koningin de Nederlanden zeker een plekje veroveren op de bestsellerlijsten. Dit koffietafelboek vol prachtige foto’s is een ultiem eerbetoon aan koningin Beatrix.
 • 1/5
  Verwacht: juni 2013

  Joyland - Stephen King

  Lees meer
  2013 wordt een echt Stephen King-jaar. Filmliefhebbers kunnen vanaf juni in de bioscopen gaan genieten van de remake van Carrie (het eerste boek van Stephen King) en rond dezelfde tijd kunnen de lezers zich op gaan maken voor zijn nieuwste roman Joyland dat zich afspeelt op een amusementspark in de jaren ’70. Het is nog even een paar maanden wachten, maar we zijn er helemaal klaar voor. En we laten je natuurlijk weten wanneer het boek te reserveren is.


Reageer hier en praat mee!