Naar boven

Gillian Flynn, Hitchcock onder de schrijvers

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Juni staat in het teken van het spannende boek. Daarom hebben we een leestip voor je van één van de beste thrillerschrijfsters van dit moment: Gillian Flynn.

Na het bekroonde debuut Teerbemind en het sensationele Duisternis verschijnt er nu Donker hart (Gone Girl in het Engels). Je kunt gerust zeggen dat Gillian Flynn nu al een zeer succesvolle schrijfster is. Van haar eerste 2 boeken zijn de filmrechten al verkocht. En deze beide boeken hebben vele verschillende prijzen gewonnen. Flynn wordt terecht vergeleken met Hitchcock. De personages worden uitgediept, plotwendingen die je nooit van tevoren aan ziet komen en duistere verhalen.

Gillian Flynn is the real deal, a sharp, acerbic, and compelling storyteller with a knack for the macabre.

Stephen King

Dit jaar is het thema van De Maand Van Het Spannende Boek, Het kwaad in jezelf. Er is geen schrijfster die dit beter in haar boeken heeft verwerkt dan Gillian Flynn. Flynn schrijft donkere verhalen, aardedonker. Met een jeugd waarbij je op je 7e al films als Alien, Psycho en Bonnie and Clyde ziet is dat misschien geen wonder. Ze oogt als het toonbeeld van een Amerikaanse schrijfster; enthousiast, vrolijk en aardig. Maar zoals we weten: looks can be deceiving. Ze is namelijk één van de weinige vrouwen die openlijk erkent dat meisjes en vrouwen lang niet altijd lief en aardig zijn. Vrouwen kunnen ook wreed en gewelddadig zijn. Over haar eerste boek Teerbemind (Sharp Objects) zegt ze dat er geen goede vrouwen in voorkomen. Flynn gelooft ook niet dat de mens van nature goed is, maar dat sommige mensen proberen goed te doen.

Een huwelijk kan moordend zijn

Donker hart is geen rechttoe rechtaan thriller zoals Flynn het zelf zegt. Je wordt meegenomen in de diepste en meest duistere hoeken en gaten van een huwelijk. Als je er eenmaal in begint kun je het boek niet wegleggen. Scherp geschreven, superspannend en een plot waarbij je blijft raden.

Nick en Amy zijn het feest van hun 5-jarig huwelijksjubileum aan het voorbereiden. De cadeautjes worden ingepakt en de uitnodigingen zijn verstuurd. Nick en Amy lijken het toonbeeld van het perfecte Amerikaanse stel; beiden knap, beiden intelligent. Maar dan verdwijnt Amy van de aardbodem. Er is geen spoortje te vinden van kwaad spel, er is zelfs geen lijk. Toch zien de politie, de media en Amy’s ouders Nick als hoofdverdachte. Door de toenemende druk weeft Nick een web van leugens, misleidingen en verdacht gedrag, maar heeft hij überhaupt iets gedaan? Het knappe aan Flynns thriller is dat je meerdere kanten van het verhaal te lezen krijgt, Nick vanuit de ik-vorm en Amy vanuit stukken uit haar dagboeken. Tip voordat je gaat lezen: niemand is betrouwbaar.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!