Naar boven

Voor jeugdsentiment en keiharde actie

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Van 1982 tot 1994 was het vrijwel het populairste speelgoed in Europa: G.I. Joe, een lijn van actiepoppetjes gebaseerd op de gelijknamige tekenfilm. Na 1994 was de rage voorbij en stopte Hasbro met de speelgoedlijn. Echter, sinds 2009 leeft het ‘merk’ weer in de vorm van twee films: G.I. Joe: The Rise of Cobra en G.I. Joe: Retaliation. De laatste is sinds vandaag ook verkrijgbaar bij bol.com.

GI_Joe

Wapenhandelaar

G.I. Joe: Retaliation (2013) is het vervolg op G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) en gaat om die reden verder in op het verhaal dat in deel één werd verteld. Voor wie die film (nog) niet gezien heeft: het eerste deel gaat over het team van G.I. Joe dat het moet opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra, onder leiding van wapenhandelaar Destro. Voor een indruk van deel 1 kijk je onderstaande trailer:

Trailer G.I. Joe: The Rise of Cobra

Orde op zaken

G.I. Joe: Retaliation speelt zich enige tijd na deel 1 af. Nadat de wereld is gered van Destro en de Cobra Commander moet het team van G.I. Joe het opnemen tegen twee dreigingen op. Allereerst is er natuurlijk Cobra, de aartsvijand van de Joe’s. De Cobra Commander is ontsnapt uit de gevangenis en wordt ditmaal bijgestaan door Zartan, Storm Shadow en Firefly. Zartan (die zich nog altijd voordoet als de Amerikaanse President) weet de Joe’s als verraders af te schilderen en roeit de meesten van hen uit. Het is aan een klein groepje Joe’s, onder leiding van Duke (Channing Tatum), om een tweede Amerikaanse revolutie te beginnen en orde op zaken te stellen. Hoe de film in elkaar steekt, zie je in onderstaande trailer:

Trailer G.I. Joe: Retaliation

Aanrader

Wie G.I. Joe: The Rise of Cobra heeft gezien, verwacht misschien niet zo veel van deel 2. Een onnodige verwachting, want G.I. Joe: Retaliation zit een stuk beter in elkaar dan het eerste deel, zeker op het gebied van de verhaallijn en de special effects. Kortom, een aanrader voor de liefhebbers van jeugdsentiment en keiharde actie. Overigens raden we je wel aan om deel 1 te bekijken, zodat je het verhaal beter begrijpt.

Meer van G.I. Joe

Zoek je naar andere zaken die met G.I. Joe te maken hebben, zoals games en boeken? Kijk dan hier in het assortiment van bol.com. Daar vind je namelijk de films, de spellen en de tekenfilms.

Mis nooit meer iets

We hebben zoveel leuke acties en aanbiedingen, die delen we graag met jou! Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven en we sturen alles lekker makkelijk, rechtstreeks naar jouw e-mailbox. Enne, stopzetten kan altijd.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!