Naar boven

En de Oscar voor de beste film gaat naar…

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 6 minuten

Welke regisseur de Oscar voor de beste film krijgt, horen we op 4 maart tijdens de 90ste Oscaruitreiking in het Dolby Theater in Los Angeles. Wat we al wel weten, is welke films er genomineerd zijn voor een Oscar in de categorie 'Best Picture'. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Nog mooier: je kunt ze nu al reserveren of - als ze al gereleased zijn - meteen in huis halen.

The Shape of Water

13 nominaties
Hij staat niet voor niets bovenaan, want The Shape of Water is genomineerd voor maar liefst dertien gouden beeldjes, in categorieën als Best Film, Leading Actress, Best Director en Cinematography. Deze sprookjesachtige film is geregisseerd door Guillermo del Toro (bekend van films als Crimson Peak en Pacific Rim) en vertelt het verhaal over Elisa, een vrouw die niet kan spreken. Dankzij vriendin Zelda mag ze als schoonmaakster aan de slag gaan in een overheidslaboratorium. Daar ontdekt ze een mysterieus amfibisch wezen dat in een watertank leeft. Ze raakt bevriend met het wezen en wil het bevrijden als blijkt dat haar werkgever experimenten wil uitvoeren op het wezen.

The Shape of Water is vanaf 15 februari in de bioscoop te zien.

Dunkirk

8 nominaties
Deze epische oorlogsfilm, geregisseerd door Christopher Nolan, vertelt het verhaal over 400.000 Franse en Britse soldaten die in het begin van de Tweede Wereldoorlog in een hoek zijn gedreven op het strand van Duinkerke. Dunkirk is genomineerd voor maar liefst acht Oscars, in de categorie Best Picture, maar ook voor Best Director en Best Soundtrack, vanwege de filmmuziek gemaakt door meestercomponist Hans Zimmer. Een bioscoophit die een beeldje verdient en een film die je gezien moet hebben.

Oscars
Dunkirk is nu verkrijgbaar op dvd, blu-ray en 4K Ultra HD blu-ray.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

7 nominaties
Een van de grote winnaars van de Golden Globes was Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. De film sleepte vier prijzen in de wacht, waaronder die voor Beste Film. Terecht, want de film heeft een mooi verhaal en een geweldige cast, die je van begin tot eind laat meeleven met de frustraties en het verdriet van Mildred Hayes (gespeeld door Frances Mcdormand) om het feit dat de moordenaar van haar dochter nog steeds vrij rondloopt.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is nu te zien in de bioscoop en te reserveren op dvd en blu-ray.

The Darkest Hour

6 nominaties
Wie denkt dat The Darkest Hour een saaie geschiedenisfilm is, heeft het goed mis. De film vertelt het verhaal over Winston Churchill, die slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, meteen een van zijn zwaarste beproevingen moet doorstaan. Hij moet kiezen of hij met Nazi-Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. The Darkest Hour laat je van begin tot eind op het puntje van je stoel zitten en dankzij het fenomenale acteerwerk van Gary Oldman – hij speelt niet Winston Churchill, maar hij wordt Winston Churchill – twijfel je geen moment over de echtheid van het verhaal. Zowel Oldman als The Darkest Hour maken kans op een Oscar.

Oscars
The Darkest Hour is nu te zien in de bioscoop en te reserveren op dvd en blu-ray.

Phantom Thread

6 nominaties
Phantom Thread is geregisseerd door Paul Thomas Anderson en heeft een sterk verhaal en een goede cast, waar onder meer Daniel Day-Lewis deel van uitmaakt. Hij gaat na deze film met pensioen, maar laat in Phantom Tread nog een keer zien hoe goed hij is, door in de huid van de vermaarde kleermaker Reynolds Woodcock te kruipen. Samen met zijn zus Cyril maakt hij de kleding voor het koningshuis, filmsterren en rijke erfgenamen. Woodcock is zeer succesvol en krijgt veel aandacht van vrouwen, die hem niet alleen plezier maar ook inspiratie bieden. Tot hij op een dag de jonge en wilskrachtige vrouw Alma ontmoet, een dame die zijn hoofd op hol brengt en z’n leven op zijn kop zet. Phantom Tread, Paul Thomas Anderson en Daniel Day-Lewis zijn alledrie genomineerd voor een Oscar.

Phantom Thread is vanaf 1 maart 2018 te zien in de bioscoop en te reserveren op dvd en blu-ray.

Lady Bird

5 nominaties
Het zijn de ladies die de nominaties voor Lady Bird hebben binnengehaald. Schrijfster, actrice en regisseuse Greta Gerwig is tweemaal genomineerd, in de categorie Best Writing en Best Director, en hoofdrolspeelster Saoirse Ronan, die Lady Bird speelt, maakt kans op een Oscar voor Best Leading Actress. Bovendien maakt Lauri Metcalf, die in de film Lady Bird’s moeder speelt, kans op een beeldje voor Best Supporting Actress. In Lady Bird zien we hoe Christine ‘Lady Bird’ McPherson zich afzet tegen haar eigenzinnige moeder, waardoor een turbulente relatie ontstaat tussen de twee.

Oscars
Lady Bird is vanaf 5 april 2018 te zien in de bioscoop en te reserveren op dvd en blu-ray.

Call My By Your Name

4 nominaties
Luca Guadagnino (A Bigger Splash, I am Love) is de regisseur van Call My By Your Name. De film vertelt het verhaal over de zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet), die samen met zijn ouders de zomer doorbrengt op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, waardoor er een erotische spanning ontstaat tussen de twee. Niet alleen de film maakt kans op een beeldje, ook Chalamet kan er eentje winnen voor zijn acteerwerk.

Call Me By Your Name is nu te zien in de bioscoop en te reserveren op dvd en blu-ray.

Get Out

4 nominaties
Deze film was een van de verrassingen van 2017 en dit jaar maakt hij kans op maar liefst vier Oscars. In Get Out zie je hoe Chris, een donkere jongen, met zijn blanke vriendin Rose naar het zuiden afreist om kennis te maken met haar familie. Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een donkere vriend heeft. Totdat hij een serie vreemde ontdekkingen doet en erachter komt dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd. Naast de film is ook het scherpe script van Jordan Peele genomineerd voor een Oscar.

Oscars
Get Out is nu verkrijgbaar op dvd, blu-ray en 4K Ultra HD blu-ray.

The Post

2 nominaties
Wat gebeurt er als je de meervoudig Oscar-winnaars Meryl Streep en Tom Hanks de hoofdrol laat spelen in je film en de film laat regisseren door meervoudig Oscar-winnaar Steven Spielberg? Juist ja, dan kan je rekenen op Oscar-nominaties. The Post heeft er twee gekregen: eentje voor Best Picture en eentje voor Best Leading Actress, Meryl Streep. Zij speelt de eerste vrouwelijke uitgever van The Washington Post en probeert met hulp van redacteur Ben Bradlee (Hanks) om de strijd tegen de The New York Times te winnen. Die mogelijkheid dient zich aan, maar daarmee riskeren ze niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Post.

The Post is vanaf 1 februari te zien in de bioscoop en te reserveren op dvd en blu-ray.

De beste filmcollectie
Bovenstaande films kun je ongeacht of ze winnen of niet, bij ons reserveren of – als ze al gereleased zijn – meteen in huis halen. Wellicht verdien je dan volgend jaar een Oscar voor de beste filmcollectie…


Welke film heeft wat jou betreft een Oscar verdiend?