Naar boven

Zet je schrap, hier is de nieuwe Gears of War!

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Driewerf hoera, want het spel zit boordevol noviteiten en het neemt je terug naar de spannende gebeurtenissen die voorafgingen aan de originele Gears of War-trilogie. Kortom, een game die het leven van Xbox 360-gebruikers weer een stukje mooier maakt. Hier lees je waarom.

Planeet Sera

Eerst even kennismaken met de serie: Gears of War is een zogeheten third-person shooter, gecreëerd door Epic Games (bekend van onder meer Unreal Tournament 3) en uitgegeven door Microsoft Studios. De serie kent vier games, Gears of War: Judgment meegerekend, en speelt zich af op de planeet Sera alwaar een brute oorlog woedt tussen mensen en wezens die ‘Locust’ worden genoemd. Op dit strijdtoneel speelt zich het meeslepende verhaal af over de troepen van legereenheid Delta Squad, onderdeel van de Coalition of Ordered Governments, die een laatste poging wagen om de mensheid te redden van uitroeiing door de Locust Horde.

Multiplayermodus

Dit is in een notendop de rode draad door alle delen van de Gears of War-serie. De verhalen beleef je in alle delen door de campaignmodus te spelen en dat kan je alleen doen of met vrienden (co-op). Overigens kent Gears of War ook een ontzettend spannende multiplayermodus met allerlei spelvarianten waarin je op willekeurige maps kan vechten tegen of met je beste vrienden. En dat is nog leuker als je met elkaar kunt communiceren via een zogenaamde headset. Verder, voordat we je meer vertellen over Gears of War: Judgment, raden we je aan om onderstaande gametrailer te bekijken:

Trailer Gears of War: Judgment

Intense editie

Trailer gezien? Dan kunnen we je nu vertellen over de nieuwe features van Gears of War: Judgment. Belangrijkste nieuws betreft natuurlijk de nieuwe verhaallijn ofwel campaign, die je samen met maximaal vier vrienden kunt spelen. Het kersverse verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen die voorafgingen aan de originele Gears of War-trilogie. In deze setting help je Kilo Squad, onder leiding van Damon Baird en Augustus Cole, in hun strijd om de stad Halvo Bay te beschermen tegen een niet te stoppen vijand in de meest intense Gears-editie ooit. Kortom, een spannend, explosief en vooral meeslepend verhaal dat behoorlijk wat (nachtelijke) uurtjes kost om uit te spelen. En daarna is er altijd nog de multiplayermodus en de twee DLC-pakketten…

Verloren hoofdstuk

Er zijn meer noviteiten te vinden in Gears of War: Judgment. Zo bevat de game – een primeur voor de Gears of War-saga – een zogeheten ‘Mission Declassification’-systeem dat de speler(s) steeds verder uitdaagt in de vorm van nieuwe scenario’s waarin hij/zij bepaalde wapens moet gebruiken om nog agressievere vijanden uit te schakelen. Let wel: door een dergelijke missie te accepteren en goed af te ronden stijgt de speler sneller in de ranking van het spel. Eveneens uniek in Gears of War: Judgment, is ‘Aftermath’, een verloren hoofdstuk uit het Gears of War-verhaal. Dit is een extra campaign die vrijgespeeld kan worden voor wat extra uurtjes gameplezier.

Brutere actiemomenten

De makers van Gears of War: Judgment stopten na het toevoegen van bovenstaande noviteiten niet met het verbeteren van de game. Zo is het combatsysteem aangepast om de actiemomenten in het spel sneller en intensiever te maken. In het kader hiervan is de bediening vereenvoudigd zodat spelers zich vlug kunnen aanpassen aan het hoge tempo van de nieuwe gameplay. Tot slot biedt Gears of War: Judgment een aantal nieuwe multiplayerervaringen, waaronder ‘OverRun’, ‘Domination’ en ‘Survival’. In eerstgenoemde worden Locust en COG-soldaten tegen elkaar in de strijd worden geworpen op een manier die fans van Gears of War niet eerder hebben meegemaakt.

Nog niet uitgespeeld?

Sinds dinsdag 23 april is het tweede downloadable content-pakket voor Gears of War: Judgment beschikbaar. Deze bestaat uit drie nieuwe multiplayermaps, een nieuwe multiplayermodus genaamd ‘Master at Arms’ en zes pantser- en wapenskins om je karakters en wapens te personaliseren. Met als achtergrond de Locust-invasie op Halvo Bay, bieden de drie nieuwe maps (Terminal, Blood Drive en Boneyard) een mix aan gevechten van dichtbij en veraf. De Master at Arms-modus stelt je vaardigheden met twintig verschillende wapens op proef.

Meer Gears of War

Fan van de Gears of War-serie? Bekijk dan hier alle gerelateerde producten.

Win deze game!

Gears of War: Judgment mag absoluut niet ontbreken in je gamecollectie. Daarom kun je ‘m met een beetje geluk winnen! We verloten drie exemplaren onder de deelnemers, die in onderstaand formulier de gevraagde gegevens hebben ingevuld. Deze actie duurt tot en met 30 april. Heb je de game gewonnen? Dan ontvangen we graag een review van jou nadat je Gears of War: Judgment hebt gespeeld. Wie weet win je dan ook nog een bol.com cadeaubon ter waarde van 50 euro…


Reageer hier en praat mee!