Naar boven

Ralph wreckt het niet meer

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Een digitale personage in een arcade-game zijn is niet alles. Helemaal niet als je de bad-guy bent en het altijd moet afleggen tegen die eeuwige good guy Fix-It Felix. Wreck-it Ralph is het helemaal zat. Hoe dat afloopt is te zien in de gelijknamige animatiefilm van Walt Disney Studios.

Al dertig jaar doet Wreck-it Ralph in zijn arcadegame niets anders dan een flatgebouw afbreken. Of althans dat probeert hij, want telkens weer komt die brave Hendrik van een Fix-it Felix met zijn machtige hamer langs om de boel weer op te bouwen. En dus ook alle eer op te strijken. Maar ja, hij is de ster van de show, de game heet immers Fix-It Felix, Jr. Zelfs ’s nachts, als de gamekasten uit staan en de gamepersonages ‘vrij’ hebben, is Fix-it de held en Ralph de boeman. Tijdens een meeting van zijn supportgroep voor gameschurken komt het hoge woord eruit. Ralph wil geen bad guy meer zijn. Hij vind een manier om te ontsnappen en vertrekt uit de game… Fix that, mister!

Game over?

Ralph reist door de verschillende gamewerelden van de arcadekast zoals de shooter Hero’s Duty (hey, dat lijkt wel op…) en de kart-game Sugar Rush (hmm, is dat niet…), maar dreigt tijdens zijn reis een hele grote schurk vrij te spelen die de hele arcadekast overneemt. Wat volgt is een bont avontuur waarin Ralph niet alleen zijn eigen digitale hachje moet redden, maar ook die van alle gamepersonages om hem heen. Lukt het Ralph om de arcadewereld te redden? Natuurlijk lukt hem dat – verklappen wij alvast – maar de 90 minuten voor de finale van deze hilarische animatiefilm wil je niet missen. Dit pareltje van de hand van de Walt Disney Animation Studios kan zich meten met legendarische animatiefilms als Toy Story en Finding Nemo.

Feest der herkenning

Wat Toy Story deed met speelgoed, doet Wreck-it Ralph met de wereld van arcadegames. Voor liefhebbers van games is de film een feest van herkenning. Alles wat Ralph op zijn bonte digitale reis tegenkomt is wel een verwijzing naar een bestaande game, of bestaand gamepersonage. Er zijn zelfs enkele gastrollen voor gamehelden als Pac-man, Sonic en Bowser (die bullebak van Mario). Mede hierdoor is de film minstens zo leuk voor ouders als voor kinderen. Het idee voor de film is al bijna even oud als de eerste arcadekasten. Al begin jaren tachtig hadden ze bij Walt Disney Studios plannen voor een film over gamepersonages. De concepttitel toen heette Highscore, maar zeker is dat ze toen niet de 3d-animaties uit computers hadden getoverd die Wreck-it Ralph nu tot zo’n betoverend avontuur maken.

Win een Wreck-it Ralph hoodie of tas!

Omdat we in een zeer gulle bui zijn, geven we maar liefs twee keer 5 Wreck-it Ralph goodies weg: te weten 5 coole Lady Hoodies, maat L, en 5 enige echte Wreck-it Ralph tassen. Wat je moet doen? Mail je keuze naar weblog@bol.com, met je gegevens en klaar ben je. Doe dit wel voor 10 april, want dan eindigt deze actie.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!