Naar boven

Game 2daagse: Far Cry 3

| Geschatte leestijd: 1 minuut

First person shooter Far Cry 3 is vanaf eind november verkrijgbaar in Nederland. Deel 2 vonden we niet zo heel erg geslaagd, maar het eerste deel hebben we helemaal grijs gespeeld. Aangezien dit 3e deel terug gaat naar de basis zijn wij bij Uitgelicht! erg benieuwd naar deze game.

Terug naar de basis

De reden waarom we zo uitkijken naar Far Cry 3 is eigenlijk heel simpel: het lijkt heel erg op het eerste deel. En die was niet zonder reden zo succesvol. Eindeloos dolen door een jungle met een grof wapen in de hand is nu eenmaal leuk om te doen. Daarbij komt dat de sfeer ook dit keer weer prachtig – en die ontbrak een beetje in Far Cry 2 – is weergegeven. Blijkbaar zijn deze twee zaken voldoende om bij ons ieder geval hoge verwachtingen te creëren.

De bedoeling

In Far Cry 3 speel je het personage Jason Brody. Hij is op een nogal mysterieuze wijze belandt op een eilandje waar het wemelt van de bad guys. Er is dan ook maar 1 missie, en dat is overleven/ontsnappen. Hoe je dat gaat doen maakt niet uit. Je kan ervoor kiezen jezelf tot op het bot te bewapenen en volle bak de aanval kiezen, maar je kan ook de keuze maken wat zorgvuldiger te werk te gaan en je zo slim en stil mogelijk voort te bewegen door de jungle. Aan jou de keus.


Reageer hier en praat mee!