Naar boven

Football Manager 2013 vanaf vrijdag 2 november verkrijgbaar

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Het is weer zover. Voetbalfans hebben er een jaar op moeten wachten. Vanaf vrijdag is de nieuwe Football Manager 2013 beschikbaar. Het is tijd je favoriete team te kiezen en spelers beter te maken zodat jij met je team de champions league wint.

Voetbalnerds

Je hebt voetballiefhebbers, en hebt voetbalnerds. Voetbalnerds zijn mensen die voetbal ademen, eten en dromen. En daar zijn er nogal wat van. Hoe wij dat weten? Een eenvoudige blik op de verkoopcijfers van het spel Football Manager zegt voor ons voldoende. Dit is het spel waarin je zelf de manager bent van één van de voetbalteams op deze planeet. Dat kan Manchester United zijn, dat kan AZ zijn, maar het kan ook Spakenburg zijn.

Jij gaat als manager aan de slag bij het team waar jij wil werken en je moet er voor zorgen, net zoals alle andere trainers in de voetbalwereld, dat je voldoet aan de doelstellingen die het bestuur van de club stelt. En dat komt meestal neer op het winnen van wedstrijden. In Football Manager is niets te gek. Alles kan: spelers individueel trainen, kiezen uit talloze verschillende wedstrijdtactieken, persconferenties afhandelen en het regelen van contracten voor zowel spelers als de technische staf.

Wat is er nieuw

De vorige twee versies van Football Manager (2011 en 2012) waren voornamelijk verbeterd op het gebied van de gameplay. Dit tot ontsteltenis van veel spelers omdat er maar weinig aan de verschillende vormen van communicatie en tactieken in het spel was gesleuteld. Dat is in de versie van 2013 anders. Dit keer kiezen de makers (SEGA) er wel voor om naar de wensen van de liefhebbers te luisteren.

Dat is onder andere terug te zien in de persbijeenkomsten voor en na afloop van een wedstrijd. Hier is het nu mogelijk om veel meer verschillende antwoorden te geven en hebben de antwoorden ook effect op de vragen die zullen volgen. Een ander interessante toevoeging is het feit dat je nu ook tijdens de wedstrijd instructies kunt ‘shouten’ naar je spelers. Zo kun je dus nog meer tactische varianten toepassen tijdens een wedstrijd.

Een andere reden om dit spel aan te schaffen is het feit dat het individueel trainen van spelers is uitgebreid. Iedere speler kun je in deze versie aparte opdrachten geven zodat hij beter wordt in bepaalde situaties. Als jij dus wilt dat Jeremain Lens van PSV alleen nog maar buitenom gaat en voorzetten geeft op jouw kopsterkte spits, dan kun je hem hierin extra trainen.


Reageer hier en praat mee!