Naar boven

Fitbit activity trackers: word de fitste versie van jezelf

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Altijd al willen weten hoe fit je écht bent? Dan is een Fitbit iets voor jou. Fitbit is hét merk op het gebied van activity trackers. In dit blog - met winactie - lichten we drie modellen uit: de Flex 2, de Charge 2 en de Blaze HR. Lees verder en ontdek ze alle drie.

Fitbit Flex 2: ‘groter’ dan je denkt

‘Klein, maar fijn’ zijn de woorden die de Fitbit Flex 2 het beste omschrijven. De Flex 2 is de meest compacte activity tracker van Fitbit en je kunt ‘m – mits je daarvoor de juiste accessoire in huis hebt – om je pols, arm of nek dragen. Ongeacht hoe je de Flex 2 draagt, houdt het apparaatje bij hoeveel stappen je zet, welke afstand je aflegt, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel minuten je per dag actief bent. Sterker nog: de Fitbit Flex 2 heeft de zogenaamde Auto Sleep Tracking-functie, die bijhoudt hoe lang en hoe goed je slaapt. Alle verzamelde gegevens kun je inzien door je smartphone aan de Flex 2 te koppelen en de Fitbit-app op je telefoon te installeren. Daarna kun je anytime zien hoe het is gesteld met je conditie.

Coach om je pols
Heb je wat motivatie nodig om je doel (bijv. 250 stappen per dag) te bereiken? De Flex 2 coacht je door ‘bewegingsreminders’ te sturen. Deze activity tracker is trouwens nog ‘groter’ dan hier beschreven. Hij kan nog veel meer. Zo is ‘ie waterdicht, leverbaar in verschillende kleuren én het bandje is verwisselbaar, dus check vooral de productpagina en onze brandpage over Fitbit.

Fitbit Charge 2: sporten én ontspannen

De Fitbit Charge 2 is de opvolger van de Fitbit Charge HR. Net als de Flex 2 kan de Charge 2 al je dagelijkse activiteiten meten en inzicht geven in je calorieverbranding. Het grootste verschil met de Charge en de Flex 2 zit ‘m in de hartslagmeter. Daarmee kun je heel nauwkeurig je hartslag in de gaten houden, zodat je beter de intensiteit van jouw work-out kunt bepalen en vasthouden. Je trainingen worden zo effectiever en je bereikt sneller doelstellingen die leiden tot een gezondere levensstijl. En net als de Flex 2 kan de Charge 2 je slaapritme monitoren, en als je wilt, je wakker maken met een stil, trillend alarm zodat je altijd met het juiste been uit bed stapt.

Ademhalingsoefeningen
Bij een gebalanceerde levensstijl horen naast genoeg beweging ook voldoende rustmomenten. Ook daar helpt de Fitbit Charge 2 je bij. Beetje gestresst? De Charge 2 voorziet je van twee verschillende ademhalingsoefeningen van 2 en 5 minuten die je helpen weer tot rust te komen. Voor de Charge 2 geldt ook dat ‘ie nog veel meer kan dan we hier hebben beschreven en ook bij deze activity tracker is het bandje verwisselbaar. Ben je geïnteresseerd in deze activity tracker, check dan onze brandpage over Fitbit of de productpagina van de Charge 2.

Fitbit Blaze HR: fijn fitnesshorloge

Het topmodel binnen de range van Fitbit activity trackers, een fitnesshorloge vol met fijne functionaliteiten. En hij ziet er nog hartstikke goed uit ook, dit polssieraad – met verwisselbaar bandje. De Fitbit Blaze HR heeft vrijwel alles wat je van een dergelijk horloge mag verwachten. Denk aan de functies van de Charge 2 – en meer! Je bedient het horloge door middel van het haarscherpe touchscreen, zodat je simpel en snel de functionaliteiten die je nodig hebt, kunt activeren of nog even de resultaten van je laatste work-out kunt bekijken. Sterker nog: de Blaze HR kan herkennen met welke oefening je bezig bent, zodat – mocht je een keer vergeten om de Blaze HR te activeren – toch je sportgegevens worden bijgehouden. Handig toch?

Smartwatch meets fitnesshorloge
Ook handig: de Blaze HR is ook deels een smartwatch die de tijd weergeeft en je in staat stelt om alles wat er op je mobieltje gebeurt, in de gaten te houden. Bekijk onderstaande video en je ziet wat we bedoelen. Pas wel op, want je wordt er hebberig van… Gelukkig hebben we een winactie waarbij je kans maakt op de Fitbit Charge 2.

 


Ga jij voor de Flex 2, Charge 2 of Blaze HR?