Naar boven

Films om van te watertanden

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Waterratten opgelet; woensdag 1 mei komen er twee ‘waterige’ films uit op dvd. En niet de minste titels, namelijk Finding Nemo en Life of Pi. Beide films kun je snel in huis halen via bol.com.

Op zoek naar Nemo

Ja, het is al even geleden dat Finding Nemo uitkwam; tien jaar om precies te zijn. Het kan dus geen kwaad om je geheugen op te frissen over het verhaal van de film. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat Finding Nemo over de zoektocht naar Nemo, een clownvis die leeft in de diepe wateren die het Australische Great Barrier Reef bedekken. De film is gemaakt door Pixar, de Disney-studio die ook verantwoordelijk was voor Toy Story en Monsters en Co.

Woon-anemoon

Nemo is de zoon van Marlin en zijn vrouw Coral, en in de film is het gezin net verhuisd naar een nieuwe anemoon om in te wonen. Na de introductie van een aantal karakters, neemt de film een vlucht als Nemo naar school gaat. Hij gaat op pad, maar zijn vader, nogal een beschermend type, volgt hem om er zeker van te zijn dat z’n zoon veilig aankomt. Nemo stelt dat niet op prijs en om te bewijzen dat er geen gevaar is in de zee verlaat hij het koraalrif. Al snel blijkt dat het er wel is, want hij wordt gevangen door een duiker en meegenomen uit de oceaan. Vervolgens start de zoektocht naar Nemo, opgezet door zijn vader en vriendin Dory, een vis die lijdt aan geheugenverlies. De ‘expeditie’ zit natuurlijk boordevol avontuur en grappige (en soms gevaarlijke) ontmoetingen, onder meer met drie vegetarische haaien, een school kwallen en een groep zeeschildpadden. Kortom, een supergrappige film – zelfs de trailer werkt al op je lachspieren – voor heel de familie.

Trailer Finding Nemo

Varen met een tijger

Life of Pi gooit het over een heel andere boeg dan Finding Nemo, de boeg van een reddingsboot om precies te zijn. De film, gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel, is een visueel meesterwerk dat is bekroond met vier Academy Awards. Het boek en de film vertellen het bijzondere levensverhaal van de Indiase jongen Pi die schipbreuk lijdt op een schip vol wilde dieren. Hij overleeft het voorval en belandt op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Hoe het verhaal zich verder afspeelt zie je deels in onderstaande trailer. Wij zagen de film vorig jaar in de bioscoop en waren aangenaam verrast door de visuele effecten – die zijn ronduit spectaculair, zeker in 3D – maar ook door de manier waarop het boek verfilmd is. Regisseur Ang Lee (bekend van Brokeback Mountain) liet het verslag namelijk grotendeels intact en maakte er een knappe en meeslepende ‘samenvatting’ van. Overigens schreven we hier al eerder over Life of Pi.

Trailer Life of Pi

Dvd, Blu-ray en 3D

Zowel Finding Nemo als Life of Pi zijn vanaf 1 mei 2013 verkrijgbaar bij bol.com als dvd, Blu-ray en 3D Blu-ray. Wie op zoek is naar iets speciaals, treft het; bol.com verkoopt een Special Edition van Finding Nemo en een Collectors Edition van Life of Pi. Eerstgenoemde bestaat uit twee disks met daarop exclusieve fragmenten, niet eerder vertoonde scènes, spelletjes en nog veel meer. De Collectors Edition van Life of Pi bevat – alleen bij bol.com – een glossy fotoboekje en twee disks, waarvan er eentje vol staat met interessante achtergrondinformatie over de film.

Meer films

Liefhebber van films als Finding Nemo en Life of Pi? Bekijk dan hier het ruime filmassortiment van bol.com.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!