Naar boven

Haal alles uit het voorjaar met de beste fietsstoeltjes

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het voorjaar komt er weer aan! Voor gezinnen hét uitgelezen moment om eropuit te gaan met de fiets. Natuurlijk wil je je kindje ook mee laten genieten, en daarvoor heb je een goed, comfortabel fietsstoeltje nodig. In dit blog vind je daarom allerlei fietsstoeltjes van de beste merken: Bobike, Yepp en Polisport. Met een beetje hulp heb jij zo het juiste fietsstoeltje te pakken.

Voor- of achterop de fiets?

Er zijn twee manieren om je kind in een fietsstoeltje mee te nemen, namelijk voor- of achterop de fiets. Die keuze baseer je natuurlijk op je eigen voorkeur, maar ook op de leeftijd van de kleine. Een voorzitje kies je wanneer het kind tussen de 9 maanden (zelfstandig kan zitten) en 3 jaar oud is. Zo heb je je kind gezellig dichtbij en passen je fietstassen nog makkelijk achterop de fiets. Fietsen met een kindje van 3 jaar of ouder, of meer dan 9 kilo? Kies dan voor één van de fietsstoeltjes voor achterop de fiets.

Fietsstoeltjes
Bevestig het zitje eenvoudig voor- of achterop
Fietsstoeltjes
Niet alleen veilig, maar ook gezellig!
Fietsstoeltjes
Op naar mooie, zonnige fietstochtjes

Altijd in het zicht

Een fietststoeltje voor voorop de fiets bevestig je heel handig aan het stuur met een stuurpen bevestiging. De kinderzitjes zijn in allerlei soorten en maten én voor iedere fiets verkrijgbaar. Zo wordt het Bobike Mini One fietsstoeltje Voor geleverd met een bevestigingsset voor smalle en brede stuurpennen. En leuk voor de kleine; dit zitje is beschikbaar in 7 verschillende kleuren. Daarnaast is dit fietsstoeltje door de Consumentenbond in 2016 uitgeroepen tot Beste Koop. De GMG Yepp Mini One is het bestverkochte fietsstoeltje voor voorop de fiets, mede door het unieke design wat gemaakt is van waterafstotend materiaal. Het stoeltje past op fietsen met zowel 26 als 28 inch wielen. Ook op elektrische fietsen kun je dit stoeltje gebruiken. Met behulp van een los verkrijgbare adapter kun je ‘m zelfs op mountainbikes passend te maken.

Fietsstoelaccessoires
Kies je voor een fietsstoeltje voor voorop de fiets? Dan is het slim om een windscherm aan te schaffen. Aangezien we in Nederland altijd door weer en wind fietsen, kun je maar beter voorbereid op stap gaan en je kindje beschermen tegen regen, wind en zelfs tegen de zon. Bekijk ook al onze andere handige fietsstoelaccessoires.

Fietsstoeltjes

Spring maar achterop

Als de kids wat ouder worden, is een fietsstoeltje op je bagagedrager een betere keuze. Een comfortabel achterzitje is de GMG Yepp Maxi, gemaakt van zacht siliconen rubber. Dankzij dit materiaal is er geen kussentje meer nodig om zacht te kunnen zitten. Het fietsstoeltje kan gebruikt worden voor kinderen tot ongeveer 5 jaar (max. 22 kg). Je kunt kiezen uit een bevestiging aan je bagagedrager (easyfit) of aan het frame van je fiets. Ook bij het Polisport Bubbly Maxi achterzitje kun je kiezen waar je ‘m bevestigt; aan de bagagedrager of aan de zadelbuis. En dat gaat ook nog eens heel eenvoudig. Daarbij is dit stoeltje zeer prijsvriendelijk en geschikt voor kinderen van 1 tot 6 jaar.

Bobike fietsstoeltjesYepp fietsstoeltjesPolisport fietsstoeltjes

Meer fietsstoeltjes

Mochten bovenstaande tips niet aan jouw wensen voldoen, dan hebben we natuurlijk nog veel meer fietsstoeltjes te bieden. Bekijk het brede assortiment op bol.com en maak gebruik van de keuzehulp om het juiste stoeltje te vinden. Of doe wat inspiratie op in onze top 10 best verkochte fietsstoeltjes. En vergeet vooral niet te genieten van alle mooie fietstochtjes!

Bekijk alle fietsstoeltjesTop 10 fietsstoeltjes


Waar fiets jij graag naartoe met het gezin?