Naar boven

Festivalupdate: Op naar Lief en Valtifest!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Je merkt het al als je naar buiten kijkt, de zon kijkt wat minder goed uit zijn ogen, grijzige wolkenpartijen lijken de overhand te krijgen en er is zelfs weer filenieuws op de radio. Toch zijn er tegen het einde van de zomer nog zeker 2 festivals waar de zon wél schijnt, wij kijken alvast vooruit naar aanstaande zaterdag wanneer Lief Festival en Valtifest plaatsvinden!

Samen Lief in Utrecht

Vorige week maakte de organisatie van het Lief Festival bekend dat alle toegangsbewijzen zijn uitverkocht. Het verrast ons niets. Het is een van de leukste, en zeker een van de liefste festivals van Nederland. Toverwoorden die van toepassing zijn op Lief? Blij, intiem, gek, vrolijk en samen.

En je zou bijna vergeten dat er ieder jaar, het festival bestaat sinds 2006, gezorgd wordt voor geweldige muziek. Ook dit jaar is de line-up weer veelbelovend. Wat te denken van Michael Calfan, Deniz Koyu, Sem Thomasson en de opzwepende Partysquad? De weersvoorspellingen voor aankomende zaterdag in Utrecht zijn uitstekend: 20 graden met een zacht zonnetje en weinig kans op neerslag.

Leuk extraatje: de organisatie heeft 1.000 fietsen in Utrecht neergezet, verspreid over de hele stad. Iedereen mag de fietsen gebruiken, maar dan moet je natuurlijk wel eerst een sleutel zien te bemachtigen (die passen trouwens op ieder slot). Ga snel naar Lief Festival op Facebook of Twitter en deel de fietsen samen. Wel lief zijn hè?

Feest van en voor de creatieve geest: Valtifest

Aankomende zaterdag is het feest op de NDSM-werf in Amsterdam. Dan wordt het kleurrijkste evenement van Nederland weer gehouden: Valtifest. Het festival staat bekend om zijn thema´s en bijpassende dresscodes waar het publiek zich gretig aan houdt. Voorgaande jaren stonden in het teken van ‘Beestenboel’, ‘It’s a Religion’ en ‘All in the Family’, dit jaar worden alle creatieve bezoekers uitgedaagd met het thema ‘Next to Uranus’. Leuke bijkomstigheid: de bezoekers worden beoordeeld door niemand minder dan Erwin Olaf! Hij reikt aan het einde van het festival de prijs uit voor Best- en Worst-dressed.

De uitleg van de organisatie voor het thema ‘Next to Uranus’ is van doeltreffende eenvoud: “Wat nou crisis, wat nou ellende? Wij gaan knallen! Gewoon lekker wegvluchten naar een andere planeet! Lekker eens even heerlijk in je eigen parallelle universum kunnen leven, en daar zijn waar iedereen altijd vrolijk is en veel plezier heeft. Dat kan op planeet Valtifest, Next to Uranus!’

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!