Naar boven

“Elke dag een lach, red je dat?”

| Geschatte leestijd: Minder dan 1 minuut

Welke Nederlander heeft er geen scheurkalender op de wc hangen? Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn we bijna door de dagen van 2011 heen. Heb je al een nieuwe scheurkalender gekocht? Zo niet, dan raadt Uitgelicht! deze zeurkalender aan.

Herkenbaar leed

Voor velen is het al een jaarlijkse gewoonte geworden om Peter’s Zeurkalender te kopen. Inmiddels heeft Peter van Straaten al 19 zeurkalenders weten te vullen met van pijnlijk herkenbare, gênante en plaatsvervangende schaamtesituaties. In spontane lijnen en maniakale arceringen weet Peter van Straaten de schijn van het burgerlijke bestaan feilloos te doorgronden en de mensheid in zijn ware aard te onthullen.

Vlijmscherpe bejaarde

Peter van Straaten maakt politieke prenten en grappen over het leven. Van Straatens werk wordt gekenmerkt door de krassige manier van tekenen. Ondanks dat hij dik in de 70 is is Van Straaten vlijmscherp en aan zijn prenten is te zien dat hij nog midden in het leven staat.

Kom met Peter de dag door

Trakteer jezelf op dagelijkse relativiteit met de zeurkalender, of als je wat vaker wilt lachen is er ook nog een Peter van Straaten-agenda.


Reageer hier en praat mee!