Naar boven

Eigentijdse radio met klassiek uiterlijk

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Bij bol.com zijn we idolaat van het nieuwste van het nieuwste op audiogebied. Daarom nemen we maandelijks een product onder de loep. Dit keer is de Philips ORD7100 aan de beurt. En het mooie is dat we twee exemplaren weg mogen geven!

58 jaar later

Toen Philips in 1955 de legendarische Philetta 254 uitbracht was men verbluft door het eenvoudige ontwerp, het grootse geluid en de haarfijne ontvangst. Nu, 58 jaar later, heeft het merk de oude radio nieuw leven ingeblazen en voorzien van populaire snufjes. Zo beschikt de ORD7100 naast de kenmerkende grote knoppen aan de voorkant ook over een uitklapbaar dock voor je iPod of iPhone en wordt je gedockte toestel opgeladen terwijl je muziek afspeelt. Uiteraard is de zenderontvangst ten opzichte van de jaren ’50 ook aanzienlijk verbeterd!

De installatie: aansluiten en gaan

Eenmaal uitgepakt is het een kwestie van de Original Radio op een mooie plek in je huiskamer neerzetten en de meegeleverde stroomkabel inpluggen. Eén keer drukken op de linkerknop aan de voorkant en de radio is klaar voor gebruik. Met de buitenste ring van de linkerknop kies je de afspeelmodus: iPod en iPhone, radio of aux (waarmee je via de mini jack aan de achterkant andere apparaten kunt aansluiten). Met de rechterknop scroll je door de zenderfrequenties heen om je favoriete radiostation te vinden en met de buitenste ring kun je kiezen tussen maar liefst 20 ingestelde zender-presets.

Het geluid: aangenaam verrast

Bij het testen van het geluid van de ORD7100 waren we aangenaam verrast door de prettige hoeveelheid bas; dat zal liefhebbers van elektronische muziek zeker bevallen. Een klein puntje: iets meer ruimte voor hoge tonen was welkom geweest om net dat beetje extra frisheid aan je muziek te geven. Dat mag de pret echter niet drukken want het geluidsvermogen maakt alweer een boel goed: een vlugge en flinke zwiep aan de volumeknop leert ons namelijk dat het ding ook nog lekker hard kan! Ideaal voor een huisfeestje. Het geluid van radiozenders en audiobronnen aangesloten via de AUX-ingang klinkt overigens ook perfect, niets te klagen.

Nog meer functies

Naast het fraaie uiterlijk van de Philips Original Radio, is er nog een aantal leuke functies aan het apparaat toegevoegd. Zo wordt de klok aan de voorkant automatisch gesynchroniseerd met de tijd op je iPod of iPhone in het dock, laadt hij je gedockte toestel op terwijl er muziek af wordt gespeeld én krijg je met de HomeStudio app van Philips toegang tot allerlei alarm- en wekkerfuncties.

Conclusie

De Philips ORD7100 is voorzien van een zeer fraai en klassiek uiterlijk en heeft daarmee nog voordat we ook maar één toon hebben gehoord al onze harten gestolen. Gelukkig bewijst de radio dat niet alleen het uiterlijk telt, want door de volle, diepe basklank is het geluid verrassend goed te noemen. Het enige nadeeltje dat we hebben kunnen ontdekken is dat de radio niet over Bluetooth beschikt, dan was draadloos verbinden via je smartphone of tablet ook mogelijk geweest. Maar voor wie een echte blikvanger voor zijn of haar huiskamer zoekt is de Original Radio een perfect cadeautje voor jezelf of voor iemand anders.

Winnen

Wij mogen twee exemplaren van deze geweldige radio weggeven. Vul dus snel je gegevens hieronder in en wie weet wordt jouw interieur straks opgesierd door deze blikvanger.


Reageer hier en praat mee!