Naar boven

Een winterdip? Niet met Philips goLITE BLU!

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Slaap je momenteel langer dan normaal? Heb je weinig energie en moeite met concentreren? Dat zijn symptomen van een winterblues. De goLITE BLU van Philips verspreidt een helder blauw licht dat aan een zomerse dag doet denken. Deze compacte energielamp is een uitstekende remedie tegen de winterblues!

Hoe werkt het?

Het speciale, UV-vrije licht dat de goLITE BLU-energielamp produceert, is op zonnige dagen van nature aanwezig. In onze ogen zitten speciale receptoren die dit blauwe licht absorberen waardoor je je op elk gewenst moment energiek voelt. Het enige wat je hoeft te doen is minimaal 15 en maximaal 45 minuten per dag de goLITE BLU in je gezichtsveld plaatsen. Je hoeft niet rechtstreeks in het licht te kijken, maar je kunt bijvoorbeeld gewoon achter de computer werken of een boek lezen. Bovendien kun je zelf de tijd instellen en bevat de goLITE een dimmer waarmee je kunt kiezen uit 4 helderheidsniveaus.

Anti-jetlag

De winterblues wordt veroorzaakt door het gebrek aan daglicht. Veel mensen hebben in de herfst- en winterperiode een verlaagd energieniveau. Dit kan weken tot soms wel maanden duren. De goLITE BLU verlicht de klachten en zorgt ervoor dat je je weer net zo energiek voelt als in de zomer.

Naast het tegengaan van een winterdip, helpt de lamp ook tegen vermoeidheid en vermindert het jetlags. Met de goLITE BLUE ben je snel weer aan nieuwe tijdzones gewend. Vanwege het compacte formaat kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Prof. Dr. Siegfried Kasper over de winterblues en lichttherapie


Reageer hier en praat mee!