Naar boven

Een supervette buitenspeeldag met stoepkrijten en bellenblazen 2.0

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Springkussens, spelletjes en schminken. Woensdag 13 juni is het in Nederland weer zo ver: de nationale buitenspeeldag. Kindertelevisiezender Nickelodeon gaat op zwart en er wordt massaal buitengespeeld. In dit blog vind je vier spellen die een nieuw jasje hebben gekregen en erg leuk zijn om samen met alle buurtvriendjes te doen op buitenspeeldag 2018.

Dé kunstenaar van de straat met Chalktivity

Je kind creëert met bewegingen de mooiste patronen op de stoep. Springtouwen en stoepkrijten tegelijkertijd! Aan het springtouw zit een buidel met krijtpoeder en bij iedere sprong maakt het touw een afdruk op de grond. Ook is er een bouncing bal die je met krijtpoeder vult. De bal stuitert alle kanten op. Ook dit is een grappig spel voor kinderen: probeer de stuiterbal maar eens te vangen. Zo is Chalktivity van Jumbo een geinige en veilige nieuwe manier om buiten actief én creatief bezig te zijn. Nu maar hopen dat het voorlopig niet gaat regenen.

Ontdek alle Chalktivity spellen

buitenspeelgoed

Oud-Hollandse klassiekers

‘’Papa doet wel even voor hoe het moet.’’ Want hij kent zaklopen, blikgooien en ringwerpen natuurlijk als geen ander. De echte klassiekers zijn leuk voor elke leeftijd. BS Toys heeft de oud-Hollandse spelletjes in een nieuw jasje gestoken. Frisse designs, kleuren en extra opdrachten maken de spelletjes helemaal 2018-proof. Voor de iets oudere kinderen vanaf zes jaar zijn er ook nog bordspellen: ganzenbord en mens-erger-je-niet. Deze bordspellen vergen iets meer geduld en zijn door de extra grote speelstukken ook geschikt voor buiten.

Ontdek alle oud-Hollandse spelletjes

buitenspelen

Magische bellenblaas bubbels

Met bellen blazen wanen kinderen zich al snel in een sprookjeswereld. Om het echt magisch te maken heeft SES speelgoed waarmee je waanzinnig grote bellen maakt. Zo kunnen kinderen in een enorme Mega Bubble staan met een speciale hoepel. Ook leren ze samenwerken met de bellentool en kunnen ze meterslange bellen maken. En wist jij dat bellen kunnen stuiteren? Huh? Je kind zal versteld staan. Eerst een ‘tennisbel’ blazen met de bellentool. Daarna is het de kunst om de bel zo vaak mogelijk hoog te houden met het Bubble tennis racket. Wie wordt de recordhouder bellen hoog houden?

Bekijk alle bellenblaas spellen

Buitenspelen

Mandala’s op de stoep

Is jouw kind dol op tekenen en kleuren? Dit kan nu ook buiten met mandala’s voor op de stoep. Leg er eentje op de stoep, inkleuren en voor je het weet creëer je de mooiste paarden- en bloementekeningen. Is je kindje klaar met krijt? Ravensburger heeft ook sjablonen met speciale verf die geschikt is voor op de stoep. Zo kan je kind een echte Picasso worden met kwast en verf. Leuk om een kleurwedstrijd van te maken op Buitenspeeldag. Wie maakt de mooiste?

Bekijk alle mandala sjablonen

buitenspelen

Win een ganzenbordspel of Chalktivity springstok voor Buitenspeeldag

Wij mogen een BS Ganzenbord van hout weggeven en een Chalktivity springstok voor Buitenspeeldag 2018! Superleuk om samen met meerdere vriendjes tegelijk te doen. Het spelbord is geschikt vanaf vier jaar en extra groot dus ook geschikt om buiten te spelen. De Chalktivity springstok maakt grappige dierenpootafdrukken. Meedoen is simpel. Stuur een e-mail met daarin je naam en adres en welke prijs je wilt winnen voor je kind naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘BS Ganzenbord of Chalktivity springstok’. Hierna is het kwestie van duimen en afwachten, want deze winactie loopt tot en met 10 juni 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons en wordt hun prijs zo spoedig mogelijk toegestuurd. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.


Welk buitenspeelspel van vroeger mag van jou een nieuw jasje krijgen?