Naar boven

Een Engels kerstdiner

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Weet je al wat je gaat koken tijdens de feestdagen? Bol.com heeft genoeg kookboeken, waar je genoeg inspiratie uit kan putten voor het kerstdiner. Wij namen eens een kijkje over de grens. Wat zijn dé kookboeken voor deze kerst uit Engeland.

Nigella Lawson


De eerste is eigenlijk al een oudje. In 2008 publiceerde Nigella Lawson al haar prachtige kerstkookboek Nigella’s Christmas. Als geen ander weet deze televisiekok je te verleiden met de meest smakelijke gerechten. Op televisie, maar ook in dit kookboek. Ze staat bekend om haar verrukkelijke taarten en cakes en die ontbreken dan ook niet. Maar er is meer. Voor het hele kerstfeest vind je recepten in dit boek. Van de traditionele kalkoen tot aan eetbare kerstboomdecoratie. Kerstmis met Nigella Lawson is één groot feest.

The Hairy Bikers


Ken je de Hairy Bikers? Dit duo te zien bij de BBC in een programma waarin ze op hun motor het land doorreizen en op plekken die niet heel erg voor de hand liggen hun maaltje koken. Vaak spelen hun motoren dan ook nog een rol in het kookproces. De 2 bikers hebben in The Hairy Bikers’ 12 Days of Christmas een groot aantal traditionele kerstgerechten bij elkaar gezocht en die hebben ze zo opgeschreven dat de grootste kluns ze kan bereiden. En kerst duurt bij deze mannen wat langer dan normaal. Voor na de feestdagen hebben ze een aantal recepten toegevoegd die je kan maken van alle restjes. Ook wel eens handig.

Gordon Ramsay


Kerstmis met Gordon Ramsay klinkt niet heel feestelijk. Deze televisiekok die vooral bekend is om zijn scheldkanonnades kan naast dat ook heel goed koken. Voor de kerst heeft hij een kookboek samengesteld rondom 5 hoofdingrediënten: kalkoen, gans, rund, ham en zeebaars. Handig, dan weet je in ieder geval waar je moet beginnen voor je kerstdiner. Uiteraard vertelt Gordon je ook welke voor- en nagerechten bij die hoofdingrediënten passen. Naast dat geeft Christmas With Gordon je advies over hoe je op een goede manier voor te bereiden op je kerstdiner. Zonder stress. Want dat kan niemand erbij hebben.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!