Naar boven

Doe Maar – Symphonica In Rosso

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Na Marco Borsato, Paul de Leeuw, Diana Ross, Lionel Ritchie, Sting en Nick & Simon beklommen dit jaar de mannen van Doe Maar het podium van de Gelredome voor hun uitvoering van Symphonica In Rosso. In oktober trad de legendarische band 4 keer op en nu is de dvd uit. Een leuk cadeau zo net voor sinterklaas.

Magisch

Voor de mensen die opgroeiden in de jaren 80 heeft Doe Maar nog altijd iets magisch. Het beeld van gillende meisjes is verdwenen (iedereen is een paar jaartjes ouder), maar het gevoel bij de Nederpopband is hetzelfde gebleven. Toen bekend werd dat ze uitgekozen waren op dit jaar de Symphonica In Rosso-shows te verzorgen, duurde het niet lang voordat de eerste 3 geplande concerten uitverkocht raakten. Gelukkig besloten de heren een extra 4e show eraan toe te voegen.

De focus van de deze editie van Symphonica In Rosso lag duidelijk op de muziek. Waar de vorige edities nog al eens uit wilden pakken met spectaculaire shows vol toeters en bellen, koos Doe Maar duidelijk voor de muziek. Dat past de band ook het beste. Alle grote hits waar ze in de jaren 80 zoveel succes mee hadden kwamen uiteraard voorbij. Pa, Nachtzuster, Is Dit Alles?, Doris Day, Sinds 1 Dag Of 2 en De Bom kunnen de meeste 30-ers en 40-ers nog moeiteloos meezingen.


 

Trip-through-memory-lane

Voor de meeste bezoekers waren de concerten een ‘trip-through-memory-lane’, dat nog versterkt werd door gastoptredens van andere jaren 80 helden als Het Goede Doel, Erik Mesie, Frank Boeijen en Nol Havens (VOF De Kunst). Ook de band zelf heeft de smaak weer te pakken gekregen. Hun optredens in Arnhem smaakten naar meer en de band zal in 2013 nog een aantal concerten in het land geven.

Voor iedereen die aanwezig was in het Gelredome, is de registratie van de concerten op dvd en cd een geweldig aandenken. Je kan kiezen uit 3 variaties: de dvd los, de Blu-ray een dubbel-cd inclusief de dvd.


Reageer hier en praat mee!