Naar boven

De nieuwste knutselhype: versieren met Pearl Clay van Creotime

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 1 minuut

Pearl Clay van Creotime is de nieuwste knutseltrend voor kinderen en crea bea's. De doorzichtige boetseerklei meng je met gekleurde balletjes met een parelmoerglans en vervolgens kun je hier de leukste dieren en figuren mee versieren. Hoe het precies werkt? Wat kun je er mee versieren? En hoe blijft het plakken? In dit blog worden deze vragen beantwoord en lees je alles over deze nieuwe knutselhype.

De nieuwste Clay van Creotime

Pearl Clay is een nieuw soort boetseermateriaal van Creotime. De doorzichtige klei komt uit dezelfde lijn als de Foam Clay en Silk Clay van Creotime. Alle drie deze kleisoorten zijn zelfklevend en aan de lucht drogend. Het zijn ‘schone’ kleisoorten omdat ze niet kruimelen, niet aan je handen of op tafel plakken, maar wel op het voorwerp dat je met deze kleisoorten gaat versieren.

Knutselen met Pearl Clay

Pearl Clay is een transparante opdrogende boetseerlijm dat je mengt met kleine gekleurde plastic balletjes met jouw favoriete kleur: groen, geel, blauw, roze of rood. Wat ga jij versieren? Je mengt de klei en de balletjes door het in elkaar te kneden. Daarna kun je dit mengsel gebruiken om figuren en verschillende materialen mee te versieren door het simpelweg in kleine beetjes op het voorwerp te drukken. Pearl Clay kan gebruikt worden om voorwerpen van terracotta, hout, piepschuim (styropor), textiel, papier-marché en canvas mee te versieren.

In de slider vind je afbeeldingen van een vlinderdoosje van hout, een olifant van papier-marché en de vissen van styropor.

slider_image_v1
Meng de zelfklevende boetseerklei met de gekleurde plastic balletjes
slider_image_v2
En versieren maar!
slider_image_v3
Pearl Clay - Creotime

Pearl Clay in combinatie met Foam Clay

Wil jij iets versieren met verschillende soorten boetseermateriaal? Dat kan. Pearl Clay kan ook samen gebruikt worden met Foam Clay en Silk Clay. De uil op onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van. De uil is een terracotta spaarpot en gedecoreerd met Foam Clay en details zoals de parelketting en het kapje op de kop zijn aangebracht met Pearl Clay.

Gebruikerstips

Ben je Pearl Clay fan en ben je al flink aan de slag gegaan met de Pearl Clay? Sluit dan altijd de opbergbakjes extra goed. Ongebruikte Pearl Clay blijft namelijk lange tijd goed, op voorwaarde dat het luchtdicht is opgeborgen. Dus let er goed op dat de potjes aan álle kanten goed gesloten zijn anders droogt de boetseerlijm op. Tip: wanneer de boetseerlijm iets is ingedroogd, kan het opgefrist worden door een beetje water er doorheen te kneden.

Bekijk alle Clay producten van Creotime


Wat wil jij versieren met Pearl Clay van Creotime?