Naar boven

Dead Space 3: Horror in de ruimte

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Vanaf deze week kun je weer lekker griezelen met een nieuw deel van Dead Space. Het derde deel van de bloedstollende reeks belooft een avontuur op een ijsplaneet. Spannend!

In bloedrood omcirkeld

Zeven februari staat in flink wat agenda’s in het bloedrood omcirkeld. Dan komt namelijk het derde deel uit van Dead Space. Ter illustratie: het tweede deel van Dead Space ging in één week twee miljoen keer over de toonbank. Niet voor niets sleepten de eerste twee delen van Dead Space bergen prijzen in de wacht.

Geen stoer hoofdpersoon

Net als in deel 1 en 2 speel je ook in het derde deel van Dead Space met hoofdpersoon Isaac Clarke. Clarke is een heel normale systeembeheerder die eropuit gestuurd wordt om een ruimteschip te repareren. Eenmaal aangekomen komt hij een berg mutanten tegen. De meeste hoofdrolspelers van games zien er uit alsof ze geboren zijn met een wapen in hun hand. Isaac vindt het beduidend lastiger om met een wapen om te gaan. Dat merk je doordat mikken in het begin van de game een flinke uitdaging is. Zijn wapens zijn over het algemeen ook geïmproviseerde wapens gemaakt van gereedschap. Deze wapens kan je gedurende het spel wel upgraden, hierdoor wordt het steeds gemakkelijker.

Meelevend

Clarke maakt de game interessant. Hij laat gedurende het verhaal steeds meer merken hoe erg hij in de knoop zit. Buiten de horror van mutanten om hem heen, leeft hij ook nog eens met visioenen over zijn overleden vriendin. Door dit interessante karakter word je meegezogen in het survivalhorror-avontuur.

Het is ook echt een horror-avontuur, want Dead Space is eng. Typisch Dead Space is dan ook: in een donker gangetje staan met flikkerende lichten en het hoekje niet om durven. Naast een game met prachtig verhaal is het natuurlijk ook gewoon een game waarin je heerlijk op mutanten kan schieten met een fijne gameplay. Dead Space is een game die je bij je lurven grijpt en niet meer loslaat.

Wat te verwachten

Er zijn een aantal zaken die zijn verbeterd in deel drie. Ten eerste is het mogelijk om elk moment tijdens het gamen met een vriend verder te spelen. Dit komt door een naadloos geïntegreerde coöp-functie. Tevens kan je door middel van Kinect veel functies uitvoeren via spraakherkenning. Denk hierbij aan herladen, plekken zoeken, wapens wisselen en nog veel meer. Deze functionaliteit is ook te gebruiken in coöp-functie. Dit is een leuk extraatje voor de game. Het enige nadeel is dat dit voor zover bekend alleen nog in het Engels kan.

De verwachingen voor Dead Space 3 zijn hoog gespannen. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit:

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!