Naar boven

De Nintendo Wii U: wie en wat?

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Nintendo heeft de opvolger van de Wii gelanceerd: De Wii U. Wat kan het ding zoal? Een introductie aan de hand van drie games.

De Wii U

Een ding kun je van Nintendo zeggen: innovatief zijn ze. Hadden ze met de Wii in 2008 een totaal nieuwe gameplay de wereld in gezwiept, met de Wii U doen ze dat dunnetjes weer over. Stond je met de Wii nog met twee controllers in je hand te zwaaien voor het beeldscherm, bij de U heb je een tablet-achtige controller in handen. Een deel van de game speelt zich af op beeldschermpje met touchscreen in je hand. Een beetje alsof je een Gameboy en een Wii aan elkaar vast knoopt. Wat je daarmee kan? De drie games die dat het beste laten zien.

 

Nintendo land

Nintendo land is wat Wii Sports voor de Wii was: een game waarin precies gedemonstreerd wordt wat de Wii U kan. Je krijgt hem er daarom ook gratis bij. Nintendoland is een pretpark waarin je 12 minigames kan spelen. Sterren zijn all time Nintendo iconen, zoals de Mario-crew en Metroid. De games zijn super gevarieerd en laten je de mogelijkheden zien van de U. Je komt er zeker de eerste dagen wel mee door.

 

New Super Mario Bros U

De Nintendo held Mario steelt zoals gewoonlijk weer de show onder de launch-games. Super Mario Bros U laat namelijk als geen andere game de nieuwigheden zien in de gameplay. Iedereen kan de 2D-game natuurlijk dromen, maar de gamepad weet een hele nieuwe laag in te bouwen in de game waardoor het weer als nieuw voelt. Must-play voor alle kersverse Wii-U eigenaren deze cadeaumaand.

 

Zombie U

Iedere zichzelf respecterende gameconsole heeft een first person shooter. Op de Wii U kan er gericht worden op zombies, en dat doen we altijd met veel plezier. Op al dat gebijt in halzen hebben we het niet zo. De gamepad is je rugzak, waarin je je arsenaal bewaard. Het ding is in Zombie U alleen niet altijd je vriend, het kan ook hindernissen opwerpen tijdens het avontuur. Goed opletten dus.


Reageer hier en praat mee!