Naar boven

De wederopstanding van Batman

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Toen iedereen dacht dat hij weg was, stond hij weer op… In The Dark Knight Rises laat Batman nog een keer zien wie de baas is in Gotham City. Zelfs de sint kan dit jaar niet om dit spektakel op Blu-Ray heen.

Een echte superheld is nooit lang weg

Hoewel Batman al tientallen malen is verfilmd, is de trilogie van Christopher Nolan toch iets bijzonders Nog nooit zagen we de comickarakters zo realistisch, rauw, kwestbaar en staalhard tegelijkertijd. Het derde afsluitende deel van de Batman Trilogie is nu verschenen op Blu-Ray en dat is zeker iets om voor te gaan zitten. Batman zo scherp in je snufferd, dat hadden we nog niet veel vaker gezien. En om van Catwoman nog maar te zwijgen…

Gepeste bullebak

Na het einde van deel 2, The Dark Knight, is Batman de gevallen held. De stad Gotham leeft een tijdje in vrede en harmonie en Batman is voor de mensen een geest uit een ver verleden. Totdat – uiteraard – een nieuwe slechterik op het toneel verschijnt: Bane. Een kale supergespierde bullebak, die ook nog eens flink gepest is in de gevangenis. Dus: nogal boos. Reden voor Batman om zijn pak weer aan te trekken. In een wervelwind van bijna 3 uur moet hij het vertrouwen terug winnen van de bevolking en tegelijkertijd de stad schoonvegen.

Gelukkig voor Batman is onze gevleugelde held in het derde deel niet de enige good guy in een pak. Hij heeft er namelijk een vrouwelijke evenknie bij: Cat Woman. Aan actrice Anne Hathaway de eer om in een superstrak leren pak rond te springen. Het was de zwaarste rol die Hathaway ooit zou spelen, vertelde ze na afloop. Het pak zat zo strak dat ze nauwelijks kon ademen. De baanbrekende stunts die ze moest uithalen maakten het ook niet makkelijker. Om die te kunnen uitvoeren moest ze maandenlang in training.

Batman voor de toekomst

Ook al heb je de film al gezien, de versie op Blu-Ray is toch de ultieme manier om de film te ervaren. Daar zorgen de duizelingwekkende actiescènes wel voor. Sterker, deze versie op Blu-Ray is voor de die hard fans misschien wel dé manier om de trilogie te verzamelen. Want natuurlijk zullen er de komende jaren weer nieuwe Batman films gemaakt worden. Maar of ze ook zo goed zullen zijn als deze trilogie is nog maar afwachten…


Reageer hier en praat mee!