Naar boven

De Twilight Saga eindigt vandaag

| Geschatte leestijd: 1 minuut

De afgelopen jaren hebben we een aantal zeer succesvolle filmreeksen gezien. Harry Potter, Lord of the Rings en de Twilight-films zorgden overal ter wereld voor bezoekersrecords. De Twilight-serie is de laatste uit deze reeks die nog niet is afgesloten. Dat gebeurt vandaag want het laatste deel nu in de bioscoop te zien.

The end

Het zit erop. De wereldberoemde Twilight Saga is officieel ten einde. Het 2e deel van de laatste film draait vanaf vandaag in de bioscoop en dus houdt het vampieren- en weerwolfavontuur van Bella, Edward en Jacob op. Schrijfster Stephenie Meyer is verantwoordelijk voor het schrijven van de serie. Het eerste deel genaamd Twilight kwam uit in 2005 en het duurde niet lang voordat de filmrechten werden gekocht.

Toen de eerste film in de bioscoop uitkwam ontstond er direct een gekte die niemand aan zag komen. De relatief onbekende hoofdrolspelers Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner zijn in 1 klap wereldsterren en overal ter wereld ontstaan gigantische fanclubs. Aan de andere kant wordt er ook flink de spot gedreven door de mensen die de films/boeken niet kunnen waarderen. Dat neemt echter niet weg dat er inmiddels miljoenen dollars zijn verdiend aan de Twilight-films.

Onsterfelijk

Het eerste deel van deze laatste film liet ons kennis maken met Renesmee, de dochter van Bella en Edward. In dit laatste deel zijn we de drie genieten van hun ‘nieuwe’ leven. De vampier Irina heeft echter het idee dat Renesmee wel eens de capaciteiten zou kunnen hebben die het bestaan van de Volturi in gevaar kan brengen. Dit zijn de leiders van de vampieren en zij besluiten om Renesmee uit te schakelen. Bella en Edward verzamelen al hun vrienden en familieleden om ervoor te zorgen dat ze niet kansloos ten onder gaan in de aanstaande oorlog.


Reageer hier en praat mee!