Naar boven

De Top 5 games om je adem bij in te houden

| Geschatte leestijd: 2 minuten

De nieuwe Hitman is uit. Reden om te juichen als je van stealth games houdt. Om alvast in de goede sfeer te komen hebben wij een top 5 van beste stealthgames voor je op een rij gezet.

 • 5/5
  De runner up

  Mark of the Ninja

  Lees meer
  Veel stealthseries bestaan al jaren en jaren, waardoor de innovatieve waarde wel eens achterblijft. Het is daarom zeker tijd voor vers bloed. Een van de zeer interessante nieuwkomers is Mark of the Ninja. Hoewel de game een 2d-level design heeft, is Mark of the Ninja zo innovatief en verfrissend in het stealth gededeelte dat het wel eens een instant classic zou kunnen zijn.
 • 4/5
  Lees meer
  Deus Ex, Human Revolution is niet een 100% stealth game. Je hebt in het spel de keuze hoe je het speelt: knallend of sluipend. Hoe je het ook speelt, deze game in de cybertoekomst is een absoluut pareltje. De toekomst komt in het gamedesign op een fantastische manier tot leven, doordat ontwikkelaar Eidos tientallen fictieve meubels, bedrijven, modesromingen ontworpen heeft.
 • 3/5
  De middeleeuwen

  Thief, Deadly Shadows

  Lees meer
  Thief, Deadly Shadows nam in 2004 het stealth-genre de middeleeuwen in. In de game ben een dief die zich een weg moet banen door houten dorpjes en kastelen. Het is zeer verfrissend om eens geen supersonisch geweer te hebben waarbij je vijanden uitschakelt van 200 meter afstand, maar om te moeten werken met middeleeuwse voorwerpen. Want: sluipen is van alle tijden, en een mens kan verrassend innovatief zijn met een briefopener.
  • 2/0
   De eerste

   Metal Gear Solid

   Lees meer
   De Metal Gear-serie was de eerste gameserie waarin stealth geïntroduceerd werd zoals we het vandaag de dag kennen. En is voor velen nog de meest toonaangevende game all times in het genre. Het laatste deel van de serie kwam uit in 2008, maar de game boeit nog veel spelers wereldwijd. De vele legeroperaties zijn zo spannend dat je er geen genoeg van kan krijgen.
   • 1/0
    De geheime dienst

    Splinter Cell

    Lees meer
    Splinter Cell behoort al jaren tot de top van stealth games. De visuals, de actie, de verhaallijnen en de vrijheid die je geniet zijn zo goed, dat de game speelt alsof je in een film zit. Hoogtepunt van de serie is volgens velen Chaos Theory uit 2005. In de laatste game Spliner Cell Conviction werd de stealth iets versimpeld, wat kritiek van hardcore fans opleverde, maar het nieuwe deel dat in 2013 uitkomt belooft weer een ouderwetse knaller te worden. Of een ouderwetse sluiper, om precies te zijn…

   Reageer hier en praat mee!