Naar boven

De slechtste kersthits ooit

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Vergeet even Mariah Carey, Bing Crosby of Chris Rea. Want hoe vervelend je deze kersthits misschien ook vindt, het kan veel erger. Veel artiesten of niet-artiesten hebben zich al gewaagd aan een kerstnummer en niet altijd met succes. Dit zijn de slechtste 3 die we konden vinden.

Hollandse sterren

De Nederlandse sterren die nu door Ali B van hun stoflaag worden ontdaan, verzamelden zich in 1998 om geld in te zamelen voor het Roland McDonaldhuis. Een geweldig initiatief natuurlijk, maar hun Nederlandse Band Aid-versie van John Lennon’s Happy Xmas (War Is Over) vonden we toch net even te zoetsappig. Wel leuk om al die jonge gezichtjes te zien. Herken jij ze allemaal of zijn ze net als voor Ali B volkomen vreemden?


 

David Hasselhoff

The Hoff is ook zanger. Ja, de Knight Rider en voor de jongere lezers die man uit de nieuwe reclame van de grootste loterij in het land heeft een paar hits op zijn naam staan. Nou ja een paar. Eentje eigenlijk: Looking for Freedom. In Duitsland doet hij nog goede zaken als zanger en dat verleidde heb ooit tot het opnemen van het kerstlied Stille Nacht. In het Duits. Tenminste dat denken we, want helemaal goed kunnen we het niet verstaan.


 

De Tokkies

Wie kent ze nog: De Tokkies? Hoe zou het met ze zijn? De Amsterdamse familie die in 2003 synoniem werd voor een extreem asociale familie. Daar viel als buren niet naast te wonen. Hun verworven bekendheid nutten ze helemaal uit. Ze verhuren zich als bekende Nederlanders en maakten de slechtste kerstsingle ooit. Verre kerst haalde wel bijna de top 10 in de Nederlandse top 40. Geniet nog één keer van deze prachtplaat.


 


Reageer hier en praat mee!