Naar boven

De nieuwste trends in elektronica

| Geschatte leestijd: 1 minuut

De hele elektronicawereld heeft zich op dit moment verzameld in Las Vegas om daar hun ogen uit te kijken naar hun eigen nieuwe gadgets en die van andere fabrikanten. Op de gadgetbeurs CES worden de smartphones, camera’s, tablets en tv’s van de toekomst gepresenteerd. Wij pikten de belangrijkste trends op.

OLED Televisie


Op televisie gebied is het OLED wat de klok slaat. Zowel Samsung, LG en Sony presenteren in Las Vegas nieuwe OLED-televisies. OLED maakt een televisie nog scherper en helderder dan ooit tevoren en stelt fabrikanten in staat om dunners televisies te maken. Op de CES-beurs presenteerde zowel Samsung als LG zelfs een prototype met een kromming. In plaats van een hele vlakke tv is het scherm iets gebogen. Dit zou de kijkhoek ten goede komen. Goedkoop worden de nieuwe OLED-televisies niet. Houd in de introductieperiode rekening met prijzen in de duizenden euro’s.

Fotocamera’s


Naast upgrades van bestaande modellen zijn er ook een aantal nieuwe modellen te zien. Canon presenteerde haar Powershot N. Het is een compacte, vierkante smartcamera met wifi en een touchscreen, waarmee je foto’s direct kan delen via sociale media. Ook Samsung volgt die trend en komt dit kwartaal nog met 5 nieuwe modellen. De fabrikanten hopen zo terrein terug te winnen op het toenemende gebruik van smartphones als fotocamera.

Flexibele smartphone

Het is nog even toekomstmuziek, maar Samsung toonde op de beurs een smartphone met een flexibel scherm. Het grote voordeel: het scherm is veel minder kwetsbaar dan schermen die gemaakt zijn van glas. Wellicht zien we dit scherm al terug in de Samsung Galaxy S3, maar op een volledige flexibele smartphone is het nog wel even wachten.


 

Mega-tablet

Panasonic toonde in Las Vegas wel een hele mooie tablet. Eentje van 20 inch. Ter vergelijk: een iPad is 9,7 inch groot. Die van Panasonic is dus ruim 2 keer zo groot. Voor in je handtas is deze tablet dan ook niet. Het is meer bedoeld voor de zakelijke markt. Ontwerpers en fotografen zullen wel raad weten met deze joekel. Naast het grote formaat, heeft de tablet namelijk ook een geweldig beeldscherm.


Reageer hier en praat mee!