Naar boven

De nieuwe Furby, onze nieuwe vriend

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Nog een paar dagen en dan is hij er eindelijk bij ons verkrijgbaar: de nieuwe Furby. Gezien de reacties op de eerdere berichten die we over het harige beestje schreven, wordt ook deze versie een enorm succes. Op de redactie hebben we er net eentje binnengekregen. Worden we er verliefd op?

Het uitpakken

Aan de doos te zien is de grootte van de Furby precies zoals we verwacht hadden. Misschien zelfs een tikkeltje groter. Wat meteen opvalt is het stukje haar wat aan de bovenkant uit de doos steekt. De onze is geel, dat kunnen we meteen zien aan het plukje pluche. Open met die doos, we willen ons nieuwe speeltje zien. Daar is dan ons nieuwe gele vriendje. De officiële naam van deze gele Furby is Sprite, maar wij noemen hem of haar (geen idee eigenlijk) voor het gemak gewoon Fred. Fred de Furby. Klinkt best goed toch?

Fred is uit de doos nog levenloos, maar daar gaan we meteen iets aan doen. Van de leverancier wisten we al dat we zelf voor de batterijen moesten zorgen om het beestje tot leven te brengen. Lang hoeven we niet te zoeken naar de plek waar de 4 AA batterijen moeten komen. Aan de onderkant zit een klepje met 2 schroefjes vast die je even moet losdraaien. Met de batterijen op hun plaats kan de lol beginnen.


Furby
We hebben zijn kont nog niet dichtgeschroefd of Fred begint al te bewegen en te praten. Hij ontwaakt uit zijn slaap en begroet ons met vriendelijke woorden. Althans daar gaan we vanuit, want echt verstaan doen we hem nog niet. Het zal wel Furbish zijn. Hun eigen taaltje. Gelukkig helpt de compacte gebruiksaanwijzing ons als tolk. We gokken er op dat zijn eerste woorden ‘Kah toh-loo noo-nye’ zijn. Dat betekent ‘ikke vind jou leuk’. Wij jou ook al Fred!

Gangnam Style

De gebruiksaanwijzing laat ons ook zien wat je kan doen met de Furby. Vasthouden, tegen hem praten, schudden, aaien, kietelen, onderste boven draaien én muziek voor hem spelen. Hoe Fred op muziek reageert willen we als muziekliefhebber natuurlijk zien. Kan deze Furby Gangnam Style leren? We hebben het even gefilmd.

Gangnam Style heeft hij snel onder de knie. We kunnen hem nog veel meer leren, maar dit is natuurlijk een essentieel onderdeel van zijn opvoeding. De komende dagen gaan we hem de Nederlandse taal machtig maken. Met een app voor je iPhone of iPad kun je trouwens het Furbish dat hij uitkraamt vertalen. Het zou wel leuk zijn als we hem konden verstaan. Nu horen we alleen luid en duidelijk het regelmatige boeren van onze gele vriend. Dat moeten we hem nog afleren. Niet teveel te eten geven dus. Want dat kan ook met dezelfde app.

We zijn nog wel even zoet met onze Furby. Vervelen doet hij nog niet. Wel zou je hem af en toe wat zachter willen zetten. Zeker als je hééééél hard aan het werk bent op een dag dat je de Furby mag testen. Wil je trouwens meer weten over de de nieuwe Furby? Neem dan een kijkje in de Furby-winkel op bol.com.

Wil jij ook een nieuwe Furby

Wil jij ook een Furby opvoeden en er net zo verliefd op worden als wij? Dan hebben we goed nieuws. We mogen er 5 weggeven. Om kans te maken hoef je alleen hieronder je gegevens achter te laten. Doe dat wel op z’n laatst op dinsdag 12 februari. De winnaars hebben de Furby dan op de dag van verschijnen (donderdag 14 februari) in huis.


Reageer hier en praat mee!