Naar boven

De nieuwe Chromebook van Samsung

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Sinds afgelopen week is de nieuwe Chromebook van Samsung ook bij bol.com verkrijgbaar. Hij kost 299 euro en daarvoor heb je een compacte, lichte laptop die gebruikt maakt van de ‘cloud’ van Google.

‘Hot’ in het buitenland

Chromebooks zijn ‘hot’. Vooral in het buitenland zijn de laptops die gebruik maken van Chrome OS immens populair. Google en computerfabrikanten Samsung en Acer willen met deze compacte laptop de strijd aangaan met de ook al zo populaire tablets. Qua prijs zitten ze in ieder geval op de goede weg. De nieuwe Samsung XE303C12-A01NL – ChromeBook kost bijvoorbeeld maar 299 euro.

Maar wat krijg je eigenlijk voor dat geld? Zoals gezegd draait de Samsung op het nieuwe besturingssysteem van Google: Chrome OS. Al je favoriete Google-producten als Gmail, YouTube, Google + Hangouts en werkgerelateerde programma’s die je vindt in Google Drive zijn al geïnstalleerd en via de Chrome Web Store breidt je met apps de mogelijkheden uit.

De Chromebooks zijn gekoppeld aan de ‘cloud’ van Google en dat betekent zoveel dat al je bestanden worden opgeslagen op de servers van Google en niet op je eigen laptop. Het voordeel hiervan is dat je overal ter wereld toegang hebt tot je bestanden ook al heb je je eigen computer niet bij de hand. Uiteraard heeft Google de nodige veiligheidsmaatregelen genomen, zodat niet iedereen bij je bestanden kan. Bij aanschaf van een Chromebook krijg je de eerste 2 jaar 100GB gratis online opslag. Genoeg voor de nodige foto’s en muziek. Daarnaast is het mogelijk om data op te slaan op SD- en microSD-kaarten als je even niet online bent.


 
Een groot voordeel van Chromebooks ten opzichte van ‘gewone’ laptops is het formaat en het gewicht. De Samsung XE303C12-A01NL – Chromebook weegt bijvoorbeeld maar 1,1 kilo en heeft een scherm van 11,6 inch. Om mee te nemen is een Chromebook dus ideaal. Ook de opstartsnelheid is een enorm pluspunt. Vergeleken met traditionele laptops start de Chromebook 3x zo snel op. In minder dan 10 seconden kun je aan de slag.

Voor iedereen die veel op pad is en niet het enorme gewicht van een laptop mee wil tillen in zijn tas is een Chromebook ideaal. Je hebt gewoon een laptop mét volledig toetsenbord om overal waar je maar bent te werken. Iets dat bijvoorbeeld een tablet niet heeft.

De Samsung XE303C12-A01NL – Chromebook is nu te bestellen op bol.com.


Reageer hier en praat mee!