Naar boven

De Maand van het Spannende Boek

| Geschatte leestijd: 1 minuut

De maand juni staat niet alleen in het teken van mooi weer, het Europees Kampioenschap voetbal en de start van de Tour de France. Nee, deze maand staat ook in het teken van spannende boeken. In juni vindt je verschillende aanbiedingen en krijg je bij een besteding van minimaal €12,50 het nieuwe boek van bestsellerauteur Simone van der Vlugt.

Spotlight op ‘spannende boeken’

Over 2 dagen is het weer zover. Vanaf 1 juni leest Heel Nederland spannende boeken. Als sinds 1989 kennen we dankzij de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek de Maand van het Spannende Boek.

Donderdagavond 31 mei wordt de Maand van het Spannende Boek afgetrapt in Amsterdam. Deze Avond van het Spannende Boek is naar eigen zeggen het ‘spannendste feest’ van Nederland. Dit jaar zullen onder andere Simone van der Vlugt, Tomas Ross, Judith Visser, Loes den Hollander en als special guest (en tevens thrillerkoningin) Kate Moss acte de présence geven. Dat betekent echter niet dat het een elitair en besloten feestje is. Iedereen mag komen. Voor slechts €7,50 koop je een kaartje.

Gouden Strop

Naast het onder de aandacht brengen van spannende boeken wordt ook de Gouden Strop en de Schaduwprijs uitgereikt. De Gouden Strop is voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar en de Schaduwprijs voor de beste spannende Nederlandstalige debuutroman.

De Ooggetuige

Als je tijdens de Maand van het Spannende Boek meer dan €12,50 uitgeeft aan een Nederlandstalig boek krijg je de nieuwe thriller De Ooggetuige van bestsellerauteur Simone van der Vlugt cadeau. De ooggetuige gaat over een jonge vrouw die slechtziend is. Zij is getuige van een overval met dodelijke afloop. Niemand weet echter hoe goed ze de daders heeft kunnen zien. Maar, wat doen de daders wanneer ze horen dat ze niet blind is maar slechtziend?


Reageer hier en praat mee!