Naar boven

De juiste babyfoon voor een veilig en gerust gevoel

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Een oogje in het zeil houden wanneer je baby'tje ligt te slapen, geeft je een gerust gevoel. Met een babyfoon hoef je niet constant te kijken in de babykamer of alles nog goed gaat, maar kun je op afstand volgen of je kindje rustig ligt te slapen. Maar welke moet je kiezen? We zetten voor jou de meest verkochte en (door onze klanten) best beoordeelde modellen van dit moment op een rijtje.

Een kijkje in de babykamer

Een babyfoon is een handig apparaat waarmee je het geluid van een baby op afstand kunt horen. Ze bestaan uit twee delen. Het eerste deel is de zender, oftewel het basisstation. Die zet je in de buurt van je kindje. Het andere deel van de babyfoon is de ouderunit: een ontvanger die voorzien is van een luidspreker. Veel babyfoons beschikken tegenwoordig ook over een beeldscherm. Zo kun je niet alleen horen, maar ook zien wat zich afspeelt in de kamer waar je kindje ligt te slapen.

Bekijk hier alle babyfoons

babyfoons

Hoe kies je de babyfoon die het beste bij jou past?

Welke babyfoon kies jij? Om te beginnen heeft dit te maken met de manier waarop jij je kleintje in de gaten wilt houden. Vind je het genoeg om alleen geluid te horen? Of ben je snel bezorgd en wil je graag altijd je kindje kunnen zien?

Je baby kunnen horen
De belangrijkste functie van een babyfoon is natuurlijk dat je het geluid van je kindje in een andere kamer kunt horen. Als dat voor jou de belangrijkste voorwaarde is, heb je voldoende aan een geluidsbabyfoon. De instapmodellen zijn basic uitgevoerd, maar brengen wel duidelijk het geluid van je kindje over. Er zijn er ook geluidsbabyfoons met extra functies verkrijgbaar, zoals een terugspreekfunctie, temperatuurweergave, slaapliedjes of een nachtlampje.

Bekijk hier alle geluidsbabyfoons

babyfoons

Je baby horen én zien
Veel nieuwe babyfoons beschikken over een camera, zodat je je kindje ook kunt zien op het moment van slapen. Behalve een terugspreekfunctie (zoals die ook op geluidsbabyfoons aanwezig is) biedt een beeldbabyfoon vaak extra opties. Zoals infrarood (nachtzicht), een temperatuurmeter, slaapliedjes en een zoomfunctie. De beeldkwaliteit kan per model verschillen.

Bekijk alle babyfoons met camera

Wifibabyfoons: altijd en overal

Met een wifibabyfoon kun je op je smartphone of tablet je kindje in de gaten houden. Een wifibabyfoon bestaat uit een babyunit met camera en een app. Je sluit de babyunit aan op het wifinetwerk thuis. Daarna koppel je de unit aan de app op je smartphone, tablet of eventueel zelfs pc of Mac. Zolang je een internetverbinding hebt, kun je via de app je kindje horen en zien. Voor een optimaal functionerende wifibabyfoon heb je een sterk wifisignaal nodig. Tip: met een optioneel verkrijgbare wifiversterker creëer je overal in huis een goede en betrouwbare verbinding.

Bekijk alle wifibabyfoonsBekijk alle wifiversterkers

Babyfoons

De nieuwste snufjes

De Babymoov 0% straling – Babyfoon met camera is geïnspireerd op de nieuwste trends. Dit model garandeert de volledige afwezigheid van radiogolven in de onmiddellijke omgeving van de baby. Babymoov is daarmee eerste merk dat die uitdaging aangaat. Met de nieuwste babyfoons van iBaby ben je nooit meer ongerust, ook als je even niet thuis bent. Je kan de kleine zien en horen met de app op je telefoon, waar en wanneer je maar wilt. Als je kindje beweegt of geluid maakt, ontvang je meteen een notificatie. Open de app en kijk of alles goed gaat. Je kunt de mooiste momenten zelfs als foto of video vastleggen. Leuk voor later!

babyfoons

De best verkochte én best beoordeelde babyfoons

Niets is zo nuttig als het advies en de ervaringen van andere mama’s en papa’s. Neem daarom eens een kijkje bij de top 10 bestverkochte babyfoons (met of zonder camera) en de top 10 best beoordeelde babyfoons! Zo weet je meteen wat de favorieten zijn van andere ouders.

Best verkochte babyfoonsBest verkochte babyfoons met cameraBest beoordeelde babyfoons

Het bereik van babyfoons

Het maximale bereik van jouw babyfoon is afhankelijk van de communicatietechniek. De meeste babyfoons die gebruik maken van analoge, DECT en digitale communicatie hebben een vergelijkbaar bereik. Dit is rond 300 meter bereik buitenshuis en 50 meter binnenshuis. Met name het bereik binnenshuis kan beïnvloed worden door betonnen muren (nieuwbouw), andere signalen in huis en geïsoleerde muren en vloeren. De voor- en nadelen op een rijtje:

  • Analoge babyfoons: geen straling, goedkoop in aanschaf, meer kans op storingen
  • Digitale/DECT babyfoons: 100% storingsvrij, goede geluidskwaliteit, lichte straling
  • PMR babyfoons: kan veel grotere afstand overbruggen, kans op bijgeluiden

Welke opties vind jij fijn?

De babyfoon is uitbreidbaar met extra babyunits of camera’s, zodat je meerdere kindjes tegelijk in de gaten kunnen houden. Babyfoons kunnen daarbij over diverse opties beschikken; denk hierbij aan beeldactivatie, waarschuwingssignalen of slaapliedjes om het kindje op afstand gerust te stellen. Welke opties vind jij belangrijk voor je babyfoon?

  • Terugspreekfunctie: je kan dankzij deze functie het kindje op afstand geruststellen.
  • Geluidsactivatie: de babyfoon schakelt automatisch in bij geluid.
  • Temperatuurweergave: op de ouderunit kun je de temperatuur van de babykamer in de gaten houden.
  • Nachtlampje: de babyunit heeft een nachtlampje dat je vanaf de ouderunit kunt bedienen.
  • Slaapliedjes: via de ouderunit kun je slaapliedjes afspelen op de babyunit.
  • Beeldactivatie: het beeldscherm gaat automatisch aan zodra de babyfoon geluid of beweging detecteert.

Welke opties vind jij belangrijk voor je babyfoon?