Naar boven

De favoriete Nederlandse rockplaat van Paskal Jakobsen

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Sinds vrijdag is het nieuwe album Radio Berlijn van Blof verkrijgbaar. Uitgelicht! ging op zoek naar de band en sprak zanger Paskal Jakobsen toen hij en de rest van de band op weg waren naar hun volgende optreden. We vroegen hem wat zijn favoriete Nederlandse rockplaat is.

Overgebleven nummers

Het nieuwe album Radio Berlijn is een verzameling nummers die zijn gesneuveld tijdens de selectie van het vorige album Alles Blijft Anders, dat in februari van dit jaar uitkwam. Aangezien dat album zo stevig mogelijk moest zijn, zijn de nummers op Radio Berlijn, als je beide albums vergelijkt, iets softer. Dat neemt niet weg dat de leadzanger van Blof gek is van goede rockmuziek. Paskal Jakobsen hoefde dan ook niet lang na te denken toen we hem vroegen naar zijn favoriete Nederlandse rockplaat.

[long-quote]Eén echte favoriet heb ik niet. Ik heb er meerdere. Maar als ik er toch eentje uit moet kiezen dan ga ik voor Open van The Scene. De plaat is ontzettend belangrijk geweest voor mij en voor de rest van de band. Dit was namelijk de eerste plaat met geloofwaardige Nederlandse rockmuziek. Voordat dit album uitkwam was het allemaal Doe Maar en Toontje lager, wat eigenlijk toch iets meer disco pop is. Open van The Scene heeft ons gemotiveerd om te beginnen met Blof. Dit was voor ons de bevestiging dat het dus wel mogelijk is. Overigens moet je oppassen met dit soort platen dat je ze niet te vaak afspeelt. Voor je het weet is het geen favoriet meer. Het is me al vaak genoeg overkomen dat ik een plaat echt helemaal te gek vind en hem totaal dooddraai. Daar heb ik dan later spijt van. Dat had ik bijvoorbeeld met de Counting Crows en hun August And Everything After. Gelukkig is dat met Open van The Scene niet het geval. Dit draai ik, en met mij de band, niet zo heel vaak. Soms, na een fantastisch optreden zetten we hem op in de bus terug naar huis. Midden in de nacht met een fijn drankje erbij. Dat is pas echt genieten![/long-quote]


Reageer hier en praat mee!