Naar boven

De favoriete kinderboeken van Dick Bruna

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Zelf leest Dick Bruna (84 jaar) al jaren vrijwel geen kinderboeken meer, maar hij kan zich nog uitstekend herinneren welke boeken hij vroeger het liefst las. Bruna volgt wel de laatste ontwikkelingen op het gebied van Nederlandse illustratoren. Hij is onder de indruk van hun diversiteit en creativiteit.

Favoriete kinderboek toen

“Vroeger werden we thuis voorgelezen uit de boeken van Rie Cramer. Ik hield toen al erg van poëzie. Toen ik zelf kon lezen, las ik ook graag avonturenboeken, zoals Dik Trom en Pietje Bell. Mijn lievelingsboek is Babar van Jean de Brunhof. Dit is ook nog steeds een van mijn favoriete illustratoren.”

Favoriete kinderboek nu

“Ik lees zelf vrijwel geen kinderboeken. Mijn kleinkinderen kunnen allemaal al zelf lezen. Ik kan wel zeggen dat ik erg onder de indruk ben van het huidige aanbod van Nederlandse illustratoren en ontwerpers. Het is interessant te zien hoe jonge illustratoren zich ontwikkelen. Het is ook belangrijk om je te blijven ontwikkelen. In mijn eigen werk probeer ik ook altijd om het net iets beter te doen dan de laatste keer. Zelfs nu ik al meer dan 55 jaar Nijntje teken, vind ik het telkens weer moeilijk om precies dát te tekenen wat ik voor ogen heb. Ik doe soms wel een week over een enkele illustratie! De diversiteit van het aanbod aan Nederlandse illustratoren vind ik ook indrukwekkend. Kijk bijvoorbeeld naar een overzicht zoals An elephant came by, waar mijn werk ook deel van uitmaakt; het toont op een mooie manier de creativiteit van Nederlandse illustratoren en in een prachtige diversiteit aan stijlen. Voorkeur voor een van hen heb ik niet.”


Reageer hier en praat mee!