Naar boven

De beste rollen van Denzel Washington

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Er zijn weinig acteurs die de tand des tijd zo succesvol doorstaan als Denzel Washington. Met meer dan vijftig films, twee Oscars (vijf nominaties) en twee Golden Globes heeft hij zijn plek in de filmgeschiedenis ruim verdiend. Voor zijn rol van verslaafde piloot in ‘Flight’ is hij opnieuw genomineerd voor een Oscar. Reden genoeg voor een Top 5!


 • 1/5
  Lees meer
  Denzel Washington speelt een echte ‘bad guy’: Frank Lucas is een gewetenloze drugshandelaar in het Amerika van de jaren zeventig. Door een samenwerking met de New Yorkse maffia blijft hij lange tijd de heroïneleverancier nummer één. Tot de toegewijde agent Richie Roberts (Russell Crowe) zijn vizier op Lucas richt: lukt het hem om Lucas’ drugsimperium te gronde te richten?
 • 2/5
  1992

  Malcolm X

  Lees meer
  De opkomst en ondergang van ’s wereld bekendste mensenrechten- en moslimactivist, geregisseerd door Spike Lee. Straatboef Malcolm Little (Denzel Washington) bekeert zich in de gevangenis tot de islam en wordt een van een meest toegewijde en bezielde voormannen van de Nation of Islam-beweging. Zowel daarbinnen als -buiten wordt zijn opkomst evenwel met de nodige bezorgdheid gevolgd…
 • 3/5
  Lees meer
  Wat begint als een dag meelopen met een ervaren politieman in Los Angeles, slaat al spoedig om in een ethisch dilemma van formaat voor groentje Jake Hoyt (Ethan Hawke). Geconfronteerd met dubieuze moraal van veteraan Alonzo Harris (Washington) begint hij zich af te vragen wie zijn werkelijke vijand is. IJzingwekkende thriller, volgens de stemmers op IMDB goed voor een dikke 7,5!
 • 4/5
  Lees meer
  De homoseksuele advocaat Andrew Beckett (Tom Hanks) verliest zijn baan. Hij bestrijdt de officiële uitleg en denkt dat zijn HIV-besmetting de ware reden achter zijn ontslag is. Maar wie helpt hem in zijn strijd? De aanvankelijk homofobe advocaat Joe Miller (Washington) staat uiteindelijk op. En hoe. Samen slepen ze Becketts werkgever voor de rechter, op de tonen van Bruce Springsteens filmhit ‘Streets of Philadelphia’.
 • 5/5
  Lees meer
  Een onschuldig veroordeelde, een corrupt system en een David vs Goliath-gevecht in de rechtszaal. Dit waargebeurde verhaal – Bob Dylan bezong het al in 1976 – heeft het allemaal. Bokser Rubin ‘Hurricane’ Carter (Denzel Washington) wordt ten onrechte tot levenslang veroordeeld en moet twintig jaar wachten voordat een bevlogen tiener zijn lot een gunstige wending geeft. Denzel’s spel als Rubin Carter was goed voor een Golden Globe.

1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!