Naar boven

De beste James Bond-titelsongs

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Het zal de filmliefhebber niet ontgaan zijn: het is 50 jaar geleden dat de eerste James Bond-film in première ging. The John Barry Orchestra zorgde destijds voor de overbekende theme song van James Bond. Daarna bemoeiden vele grote namen zich met de titelsong. Wat was de beste?


 • 5/5
  Film: Skyfall (2012)

  Skyfall - Adele

  Lees meer
  Ja, de nieuwste titelsong krijgt meteen een plekje in onze top 5. Misschien een beetje voorbarig, omdat het nummer zo vers is. Het nummer Skyfall van Adele heeft alles wat een Bond-nummer in zich moet hebben. Het is spannend, mysterieus en sexy. Ze nam het nummer voor de laatste Bond-film met een volledig orkest op in de befaamde Abbey Road-studios. Het resultaat is een typisch Bond-nummer.
 • 4/5
  Film: A View To A Kill (1985)

  A View To A Kill - Duran Duran

  Lees meer
  Duran Duran zorgde met de titelsong van deze, over het algemeen beschouwd, teleurstellende James Bond-film een nummer 1-hit in Amerika. Het nummer was dus succesvoller dan de film. Het was tevens het laatste nummer dat de 5 leden van Duran Duran opnamen, voordat ze besloten een tijd uit elkaar te gaan. We zien Grace Jones nog steeds de trappen van de Eiffeltoren beklimmen op de muziek van Duran Duran. Een echte James Bond-klassieker.
 • 3/5
  Film: Live And Let Die (1973)

  Live And Let Die - Paul McCartney & Wings

  Lees meer
  Ook ex-Beatle Paul McCartney schreef samen met zijn vrouw een nummer voor een James Bond-film. Voor het eerst sinds het Beatles-album Abbey Road werkte McCartney weer samen met de ‘5e Beatle’, producer George Martin. Live And Let Die werd wereldwijd een hit met top 10-noteringen in Amerika en Groot-Brittanië. In 1991 had Guns N’ Roses succes met dit nummer. Hun uitvoering haalde ook de hitlijsten in Nederland.
 • 2/5
  Film: You Only Live Twice (1967)

  You Only Live Twice - Nancy Sinatra

  Lees meer
  De dochter van Frank Sinatra mocht in 1967 de titelsong zingen bij de film You Only Live Twice. Het nummer geschreven door vaste Bond-componist John Barry werd één van haar grootste hits. Het had niet veel gescheeld of een versie gezongen door Julie Rogers had onder de film gestaan. Zij had het nummer al opgenomen, maar de producers kozen uiteindelijk voor een versie met Nancy Sinatra. Veel artiesten namen een cover van dit nummer op. Onder andere Robbie Williams, Coldplay en Cee-Lo Green speelden of gebruikten delen van het nummer op hun platen.
 • 1/5
  Film: Goldfinger (1964)

  Goldfinger - Shirley Bassey

  Lees meer
  Shirley Bassey is geen vreemde als het gaat om het zingen van Bond-nummers. 3 maal zong ze de titelsong: bij Diamons Are Forever (deze had ook zo in deze lijst kunnen staan), Moonraker en Goldfinger. Net als het vorige nummer van Nancy Sinatra schreef John Barry ook hier de muziek voor. Eén van de betere Bond-films kreeg een evengoede titelsong.


Reageer hier en praat mee!