Naar boven

De 5 meest fantastische LEGO-sets

| Geschatte leestijd: 2 minuten

LEGO is misschien wel het meest succesvolle speelgoed ter wereld. Vroeger en nog steeds spelen duizenden kinderen (en volwassenen) met de verschillende steentjes om de meest geweldige bouwwerken te maken. Wij hebben een top 5 gemaakt met de mooiste LEGO-sets. Ooit.

 • 5/5
  Lees meer
  Wanneer Disney en Johnny Depp de handen ineen slaan kun je gegarandeerd rekenen op vuurwerk. Pirates of the Carribean was dan ook een schot in de roos. Depp kon als klungelige maar knuffelbare Captain Jack Sparrow doen waar hij zin in had en dat is precies wat het grote publiek wil zien. Het schip The Black Pearl speelt net zoals Sparrow een belangrijke rol in de films en dus was het slechts een kwestie van tijd voordat LEGO een soortgelijke set uitbrengt. Nu is het dus jouw beurt om de gevaren van de zee te bedwingen met dit van LEGO gemaakte zwarte schip.
  • 4/0
   Lees meer
   Misschien wel de meest indrukwekkende scene uit de drie Lord of the Rings-films is de slag om Helmsdiepte. Het kasteel dat staat in Helmsdiepte moet worden verdedigt tegen honderden smerige Orks en Uruk Hai. Aragorn, Gimli en Legolas zijn er ook om mee te vechten. Wij weten de uitslag al omdat we met veel plezier naar de films hebben gekeken. Het is echter ook mogelijk de uitslag aan te passen. Dan moet je alleen wel deze LEGO-set aanschaffen. Daarna ben je vrij de scene keer op keer opnieuw te spelen en je favoriete karakter te laten winnen.
   • 3/0
    Lees meer
    Wij hebben de Harry Potter gekte een beetje gemist. Althans, de boeken en de bioscoopfilms. Natuurlijk hebben we uiteindelijk alles wel gezien en gelezen maar om eerlijk te zijn liepen we dus wel een beetje achter de feiten aan. Sterker nog, het was pas nadat we deze Wegisweg-set uit de LEGO-serie van Harry Potter zagen bij een neeftje dat we ons realiseerden dat we nog iets in te halen hadden. Zelf hebben we deze set nooit gehad maar we hebben in de loop der tijd heel wat gelukkige kids gezien hiermee. En dat is natuurlijk niet zonder reden aangezien je met deze set in een prachtig gedetailleerde omgeving lekker zelf Harry Potter en zijn avonturen kan herbeleven.
    • 2/0
     Lees meer
     De Tower Bridge in Londen is één van de belangrijkste en mooiste hoogtepunten van de Engelse hoofdstad. Toen bekend werd dat er een LEGO set uitgebracht ging worden liep het direct storm en waren de pakketten niet aan te slepen. LEGO brengt zo nu en dan dit soort bouwwerken uit maar ze zijn vaak niet al te lang beschikbaar. Naar verloop van tijd worden de meesten dan ook collectors items waar over een tijdje grof geld aan wordt verdiend. Of dat ook het geval is met deze set moet nog blijken, maar we weten al wel dat dit één van de meest indrukwekkende sets is van LEGO die wij ooit gezien hebben.
     • Star Wars en LEGO blijkt al jaren een goede combinatie. In de afgelopen tijd zijn er veel verschillende sets uitgekomen. Kleine, grote, goedkope en dure. De Super Star Destroyer is de grootste en duurste set die LEGO ooit heeft gemaakt in het Star Wars thema. Talloze steentjes en een dik boekwerk zorgen ervoor dat je minimaal 20 uur aan het bouwen bent. En aan het genieten, want het resultaat mag er wezen. Dit is één van de mooiste sets die momenteel verkrijgbaar is.

      

     Bekijk alle LEGO.


     Reageer hier en praat mee!