Naar boven

De 5 films waarbij we bijna moesten huilen

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Na het zien van de trailer van de film Extremely Loud & Incredibly Close moesten we snel een slokje water drinken. De beelden ontroerden ons. We moesten niet huilen, dat niet, maar het scheelde niet veel. En dat zette ons aan het denken. Bij welke films hielden we het eigenlijk nog meer maar net droog?

 • 5/5
  Auto-ongeluk

  Remember The Titans

  Lees meer
  De verrassing in deze lijst is waarschijnlijk Remember The Titans. Waarom deze film op de 5e plaats staat? Omdat hij ons in het hart raakt, waar niet veel andere films dat eerder deden. Coach Herman Boone (Denzel Washington) moet in de heftig verdeelde staat Virginia een American Football-team vormen met zowel donkere als blanke jongens. Dit gaat in het begin niet van harte. Uiteindelijk groeit de groep naar elkaar toe en stevent de film af op een mooi slot. Tot de vaste quarterback en aanvoerder van het team betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Dat, gecombineerd met een allesbeslissende wedstrijd inclusief de juiste melodramatische muziek, waar Disney bekend om staat, zorgt er bij ons voor dat we het iedere keer opnieuw zwaar hebben.
 • 4/5
  De executie

  The Green Mile

  Lees meer
  The Green Mile is een prachtige film die flink indruk heeft gemaakt. Nadat duidelijk wordt dat de in de gevangenis opgesloten John Coffey (Michael Clarke Duncan) onschuldig is, en alleen maar goede bedoelingen heeft, krijgen we het gevoel dat het allemaal wel goed komt in deze film. Wanneer dit echter niet het geval is en alle volwassen bewakers tijdens de laatste executie een potje gaan staan janken… Ja, dat doet ons wel wat. Gelukkig hielden we het nog droog, maar bij heel wat mensen om ons heen biggelden de tranen over de wangen. En dat konden we best begrijpen.
 • 3/5
  De eerste 10 minuten

  Up

  Lees meer
  We hadden het zwaar aan het begin van de film Up. Bijna huilden we. We waren simpelweg niet voorbereid op 10 heftige minuten zo aan het begin van de film. Zonder ook maar 1 woord te gebruiken leren we de hoofdrolspelers Carl en Ellie kennen. We krijgen inzicht hoe de 2 elkaar leren kennen, hoe ze samen ouder worden en vooral hoeveel ze van elkaar houden. Een prachtig intro, maar met een dramatische afloop. De makers van Up krijgen het voor elkaar een hoeveelheid gevoelens los te krijgen waar je ‘up’ tegen zegt.
 • 2/5
  Het einde

  My Girl

  Lees meer
  My Girl. Pfff. Zware kost terwijl de film eigenlijk zo leuk zou moeten zijn. Het scheelt dit keer maar een haartje of we huilen de hele tent bij elkaar. De film vertelt het verhaal van de kids Vada (Anna Chlumsky) en Thomas (Macaulay Culkin). De twee worden beste vrienden en hebben de grootste lol met elkaar. Wanneer Thomas bij het zoeken van een verloren ring op een bijenkorf gaat staan verandert de toon van de film drastisch. Thomas is namelijk allergisch voor bijensteken. My Girl neemt een loopje met je gevoelens. En niet zo’n beetje ook. Wij konden het droog houden maar na afloop vonden we dat helemaal geen onaardige prestatie van onszelf.
 • 1/5
  Het einde

  The Notebook

  Lees meer
  We zullen eerlijk zijn. We hebben wél tranen gelaten tijdens The Notebook. We suggereren dat we bij de films in deze lijst ‘bijna’ moesten huilen, maar we hebben geen zin om stoer te blijven doen. Na het schrijven van deze top 5 (en het herbekijken van de scènes) zijn we gevoeliger geworden. We komen er dus maar voor uit. Het einde van de Notebook brak ons. In talloze kleine stukjes. Het oude mannetje die ondanks alles nog steeds van zijn vrouw houdt, en daar zo verschrikkelijk veel voor over heeft, raakt ons diep. Zelfs de super stoere redactie van Uitgelicht! kan de schijn niet langer ophouden. En daarom lieten we het maar gaan, die tranen. En flink ook.
1/6
Aanbevolen

Reageer hier en praat mee!