Naar boven

De 5 films die je moet zien met Halloween

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Een simpele top 5 met horror films was te makkelijk. We hebben daarom gekozen voor een opsomming van 5 films die je volgens ons zou moeten zien om helemaal in de Halloween-stemming te komen. Horror, animatie, komedie... Het zit er allemaal in.

 • 5/5
  1995

  Caspar

  Lees meer
  Caspar het vriendelijke spookje. Veel zullen de naam kennen maar de film nooit gezien hebben. En dan is Halloween natuurlijk het perfecte moment om eens goed te gaan zitten voor deze familiefilm. Caspar vertelt het verhaal over een vader en dochter die de spoken in een groot landhuis moeten zien te verjagen, maar er geen rekening mee houden dat 1 van de 4 spoken die ronddwalen door het huis alles behalve onvriendelijk is. Zijn naam is Caspar en het enige wat hij wil is een vriendje.
  • 4/0
   Lees meer
   Spoken en Halloween is nu eenmaal de perfecte combinatie. Dat had je waarschijnlijk al wel door toen je het stukje over Caspar las. En als we aan spoken denken dan gaan we met onze gedachten direct naar de Ghostbusters. Het gaat over 4 mannen in de binnenstad van New York die een fulltime baan hebben als het opsporen en vangen van spoken. Niemand gelooft ze natuurlijk en zelf hebben ze ook zo hun twijfels, totdat er een echte melding binnenkomt en de stad ineens gevaar loopt. Vanaf dat moment lijken de Ghostbusters de aangewezen personen om de stad te redden van een zeer enge ondergang.
   • 3/0
    1978

    Halloween

    Lees meer
    Eigenlijk is er maar 1 echte Halloween film. En die gaat over de 6-jarige Michael Myers. Hij vermoord zijn zusje en wordt 15 jaar gevangen gehouden in diverse instellingen en gestichten. 15 jaar lang zegt hij geen woord en weet hij wonder boven wonder te ontsnappen. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats aangezien hij nog niet klaar is mijn zijn ‘klus’. Het is ons om het even welke variant je kijkt. Carpenters variant uit 1978 of de laatste versie van Rob Zombie uit 2007. Het verhaal is hetzelfde en we weten zeker dat je met deze spannende horrorfilm behoorlijk wat rillingen over je lichaam heen hebt lopen.
    • 2/0
     Lees meer
     Lezers die vaker op dit weblog komen hebben nu onderhand wel in de gaten dat we Nightmare Before Christmas één van de beste films vinden. De stop motion film (frame voor frame opgenomen) van regisseur Tim Burton werkt gewoon zo ontzettend goed! De muziek, de cast, de animaties en het verhaal. Het is origineel en fantastisch uitgewerkt. En al helemaal met Halloween aangezien Jack, die de hoofdrol speelt, de ‘pumpkin king’ is. Hij is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het belangrijkste feest van het jaar: Halloween.
     • 1/0
      Lees meer
      The Addams Family is misschien wel de bekendste familie op het gebied van horrorfilms. En dat komt allemaal dankzij de groteske en macabere instelling van de familie. Ze zijn rijk en houden van alles wat te maken heeft met bloed, monsters en al dat soort dingen. In de film wordt de familie opgezadeld met de terugkeer van Oom Fenster. Hij is echter een handlanger van iemand die uit is op het geld van de familie. Het is echter maar de vraag of Fenster kan omgaan met de vreemde gewoontes van iedereen.
     1/6
     Aanbevolen

     Reageer hier en praat mee!