Naar boven

Dagelijkse kost 4 – Jeroen Meus

| Geschatte leestijd: 1 minuut

In België hoeven we hem nauwelijks nog voor te stellen. Daar kennen ze hem al een aantal jaar en werd hij verkozen tot tv-persoonlijkheid van het jaar. In Nederland zal de naam Jeroen Meus niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch vinden we het nieuwste boek van de ‘Belgische Jamie Oliver’ tussen de bestsellers op bol.com.

Wie is Jeroen Meus?

Wie is Jeroen Meus? Laten we daar eens mee beginnen. Wie dagelijks om 18.15 uur schakelt naar de Belgische televisiezender Één weet over wie we het hebben. Daar kookt de Vlaamse chefkok dagelijks in 15 minuten een eenvoudig gerecht in het programma Dagelijkse kost. Hij doet dat op een vlotte, frisse manier die doet denken aan Jamie Oliver in zijn eerste programma op televisie: The Naked Chef. Inmiddels heeft hij ook de nodige boeken op zijn naam staan. Zijn nieuwste, Dagelijkse kost 4, is al zijn 10e kookboek. 


Bekendheid in België kreeg Jeroen Meus vooral door zijn tv-programma Plat préféré dat in 2008 op Canvas verscheen. Daarin reisde de chefkok af naar de woonplaats van een overleden bekendheid om daar met familie of vrienden het lievelingsgerecht van die persoon te koken. Zo trok hij in 3 seizoenen onder andere naar de woonplaatsen van Astrid Lindgren, Freddy Mercury, Bob Marley, Toon Hermans, Charles de Gaulle, Bruce Lee en Johnny Cash. Één aflevering haalde in eerste instantie de televisie niet: over Adolf Hitler. Dit leidde tot zoveel commotie dat besloten werd het niet uit te zenden.

Populairste tv-programma

Jeroen Meus kookt in Dagelijkse kost toegankelijke en makkelijke gerechten. En dit slaat aan. Zijn programma is in Vlaanderen inmiddels zo populair dat het begin dit jaar werd gekozen tot het populairste tv-programma. Zelf werd Jeroen Meus gekozen tot tv-persoonlijkheid van het jaar. In Nederland probeert Meus ook voet aan de grond te krijgen. In de Volkskrant verzorgt hij al een jaar de rubriek Lessen in lekkers en er zijn steeds meer Nederlanders die om 18.15 uur even overschakelen naar de Belgische televisie.

Dagelijkse kost 4 is het nieuwste kookboek dat ontstaan is vanuit het tv-programma. Het staat weer vol heerlijke recepten die door de grootste keukenklunzen gemaakt kunnen worden. Van een vispannetje tot aan een Brusselse wafel. Mmmm… lekker. Wij zijn al fan van Jeroen Meus.


Reageer hier en praat mee!