Naar boven

Dag Movember, hallo glad gezicht

| Geschatte leestijd: 3 minuten

November en moustache maken samen Movember, de maand waarin mannen wereldwijd hun snor laten staan om fondsen te werven voor de gezondheid van de man. Echter nadert het einde van november en dat betekent dat de Movembersnor er bijna af mag. In dit blog - met winactie - laten we producten zien waarmee je jezelf in een handomdraai een glad gezicht geeft.

Scheerapparaat versus scheermes

Er zijn verschillende manieren om je gezicht te ontdoen van een snor of baard. Twee welbekende manieren zijn scheren met een scheerapparaat en scheren met een scheermes. Voor beide manieren valt uiteraard wat te zeggen. Wij laten het je zien.

Scheerapparaat: easy does it

Elektrisch scheren is snel en makkelijk. Ideaal als je in de ochtend niet te lang voor de spiegel wil staan. Omdat je geen harde druk hoeft uit te oefenen op de huid is de kans op vervelende wondjes of irritaties klein. Nog een voordeel van scheren met een scheerapparaat is dat veel scheerapparaten verschillende opzetstukken hebben. Daarmee kun je niet alleen scheren maar ook trimmen en stylen. Een scheerapparaat dat dit goed kan is de Braun MGK3080. Deze handige multigroomer heeft negen verschillende functies waarmee je gemakkelijk verschillende stijlen uitprobeert. De mesjes van dit scheerapparaat zijn blijvend scherp waardoor je niet hoeft na te denken over wanneer de mesjes vervangen moeten worden. Als je ’s ochtend ècht haast hebt kun je je ook onder de douche scheren met de Braun MGK3080. Dit scheerapparaat is namelijk zowel nat als droog te gebruiken.

Bekijk hier alle scheerapparaten van Braun

Scheermesje: glad, gladder, gladst

Denk je dat het scheerappararaat tegenwoordig het scheermes van haar troon heeft gestoten? Think again. Maar liefst 70 procent van de Nederlandse mannen gebruikt een scheermes om het gezicht te scheren. Scheren met een scheermes kent verschillende voordelen. Allereerst ben je niet afhankelijk van opladers of batterijen en daarnaast zijn scheermesjes gemakkelijk te vervangen. Ook belangrijk: scheermesjes scheren de huid erg glad. Het Gillette Fusion ProGlide scheermesje heeft 5 mesjes en is een scheermes dat de huid gladder dan glad scheert. De dunnere en scherpere mesjes van dit scheermes zijn gemaakt met een lage-weerstandscoating. Hard duwen is daardoor niet nodig, de Gillette Fusion ProGlide glijdt moeiteloos door het haar. Nog niet overtuigd over hoe gemakkelijk scheren is met de Gillette Fusion ProGlide? Het scheermes heeft ook een mesjesstabilisator die afstand tussen de mesjes bewaart en zorgt voor nog meer scheercomfort.

Movember

  • Gebruik altijd een scherp scheermes. Een bot mesje kan de huid beschadigen.
  • Was voor het scheren je gezicht met warm water. Door het warme water worden de haartjes zachter.
  • Scheergel helpt de huid te beschermen tijdens het scheren.
  • Scheer met de groeirichting mee, dit voorkomt wondjes en ingegroeide haartjes.
Bekijk hier alle scheermesjes van Gillette

Smeren na het scheren

Scheren, gezicht afspoelen en klaar? Vergeet na een scheerbeurt niet het verzorgen van de huid! Na het scheren kan de huid droog en geïrriteerd aanvoelen. Dit is echter goed te verhelpen met de juiste verzorgingsproducten. De NIVEA MEN Sensitive aftershave balsem weet wel raad met een geïrriteerde en rode huid na het scheren en doet wat het moet doen: de huid hydrateren en verzachten. De aftershave balsem is verrijkt met kamille en hamamelis en trekt het snel in waardoor het geen vettig of plakkerig gevoel achterlaat. Ook prettig, het product is net als de gehele NIVEA MEN Sensitive lijn alcoholvrij.

Movember

Bekijk hier de NIVEA MEN Sensitive lijn

Win één van de vijf scheerpakketten ter waarde van 137,50,-

Wordt het tijd om afscheid te nemen van je snor of baard? Wij geven vijf giftboxes weg met onder andere de een Braun scheerapparaat, scheermesjes en scheerschuim van Gilette en de Sensitive lijn van NIVEA MEN. Zo ga je feestdagen in met een glad gezicht. Stuur naar weblog@bol.com waarom jij dit pakket wil winnen en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Scheren’. Dat is alles!

Hierna is het kwestie van duimen en afwachten, want deze winactie loopt tot en met 24 december 2017. Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons en hun prijs zo spoedig mogelijk toegestuurd. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.


Scheer jij je het liefst met een scheerapparaat of een scheermes?