Naar boven

Televisie-avondjes voor gamers

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Philips brengt vanaf volgend jaar februari speciale televisies op de markt om games te spelen. Wat kunnen die zoal? En wat moeten ze kunnen? Een zaptocht langs de mogelijkheden.

Televisies worden natuurlijk al lang niet meer alleen gebruikt om televisie te kijken. Sterker: het enige televisieprogramma dat veel hardcore gamers nog zien is de trailer van HALO 4. Niet gek dus dat ze televisies wat smarter maken voor gamers. Met schermen die speciaal aangepast zijn voor games. Wat kunnen die schermen zoal? En wat moeten ze kunnen?

1. Beter rekenen

Voor stevige games heb je ook stevige televisies nodig qua rekenkracht. Daarom zijn de processoren in de gametelevisies verbeterd. Dat betekent vloeiender graphics, en zelfs dat Tripple A spellen op de televisie gespeeld kunnen worden. Games kunnen ook gestreamed worden via een cloud-dienst. Dit breidt je beschikbare arsenaal aan games nogal uit!

2. Games on demand

Het ziet er naar uit dat je met deze game-televisies een groot arsenaal games tot je beschikking hebt. Want ze gaan ook online games aanbieden. De games zijn rechtstreeks vanuit je televisie je spelen zodat je in theorie geen gameconsole meer nodig hebt. Hopen natuurlijk dat dat niet alleen oudbakken variant van Tetris is, maar de fabrikant belooft dat ook de hardcore gamer wordt bediend met het aanbod. Wij laten ons verrassen!

3. Driedubbel zien zonder bril

3d schermen zijn niet nieuw, maar hoe vet zou het zijn als je er geen 3d-bril meer voor nodig zou hebben. Nou, dit is pecies de belofte, al wordt er wel bij gezegd dat dit nog een a twee jaar kan duren. De techniek hierin is nog niet vergevorderd genoeg. Tot die tijd moeten we onze gamevijanden gewoon nog tureluurs spelen op de gewone 3d televisies.

Wishlist: Multiplayer

Dit klinkt natuurlijk al erg goed, maar we hebben nog een wens, want die split screens, dat is toch echt niet meer van deze tijd. Wij pleiten daarom voor een tv met twee schermen. Zodat je multiplayer games kan spelen, zonder de televisie te moeten delen. Philips heeft wel een creatieve tussenoplossing bedacht: 3d brillen die een 3d beeld uitfilteren in twee 2d schermen. Kijk je samen naar een scherm, maar zie je allebei iets anders. In ieder geval creatief bedacht. En als dat al kan… Heb jij ook nog wensen? Deel ze hieronder!


Reageer hier en praat mee!