Naar boven

Coöperatieve spellen: 10 populaire spellen die om teamwerk vragen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

De samenleving wordt steeds individualistischer, hoor je weleens. Nee hoor! Althans, niet tijdens spelletjesavonden. Met deze 10 coöperatieve spellen spelen jullie namelijk niet tégen elkaar, maar mét elkaar. Want zo stijg je tot grote hoogtes.

 • 1/10
  Voorkom verdere besmetting

  Pandemic

  Lees meer
  Vier ziektes houden de wereld in hun greep. Wie kan de geneesmiddelen ontwikkelen om de wereld te redden? Jullie natuurlijk! In het razend populaire Pandemic spelen jullie als team van medische experts tegen het bord. Lukt het om de mensheid te redden van een apocalyptische ondergang? De 10th Anniversary Edition, die eind 2018 uitkomt, is in de jaren 50-stijl en komt in een prachtige verbandtrommel.
 • 2/10
  Helpen jullie de leeuw van z'n bad hair day af?

  Leo moet naar de kapper

  Lees meer
  Coöperatieve spellen zijn er voor alle leeftijden. Leo moet naar de kapper is daar een goed voorbeeld van, want kinderen vanaf 6 jaar kunnen al meedoen. En dat is maar goed ook, want vaak blijken jonge kinderen uitblinkers in geheugenspelletjes. In dit spel moet je goed de kleuren van omgedraaide handkaarten onthouden. Zodat leeuw Leo op tijd bij de kapper aankomt en gezichtsverlies voorkomt. Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017.
 • 3/10
  Spreken is zilver, zwijgen is winnen

  The Mind

  Lees meer
  Een coöperatief spel hoeft echt geen uren te duren of heel moeilijk te zijn. Eén potje The Mind kan al in 20 minuten klaar zijn. Maar wees gewaarschuwd: dit spel is prettig verslavend. Dat komt vooral doordat je niet mag praten. Lukt het je om als team de kaarten in de juiste volgorde uit te spelen? Dan is de ontlading groot. Het is verrassend hoe goed je kunt samenwerken zonder te praten. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.
 • 4/10
  Ontsnappen is het nieuwe ontspannen

  Escape Room

  Lees meer
  Een escape room is het ultieme voorbeeld van een coöperatief spel. Maar hoe moet dat als je op een regenachtige zondagmiddag lekker in je pantoffels thuis wilt blijven? Dan pak je Escape Room: The Game erbij. Bundel je talenten om verschillende raadsels op te lossen. Gelukkig krijg je verborgen aanwijzingen. Maar dan nog is het een uitdaging om de Chrono Decoder, die aftelt van 60 minuten, te verslaan. Dankzij de uitbreidingen voor dit spel biedt Escape Room steeds een nieuwe spelervaring. Ben jij zo verslingerd aan escape rooms dat er voor jou geen ontsnappen aan is? Check dan ook de uitbreidingssets.
 • 5/10
  Overleef en ontsnap uit de wildernis

  Discover Lands Unknown

  Lees meer
  Overleef samen de wildernis in het coöperatieve spel Discover Lands Unknown. Iedere speler wordt ergens gedropt: op een besneeuwde bergtop, in de woestijn of op een onbewoond eiland. Overleven is je eerste zorg – ontsnappen is daarna aan de orde. Maar dat is alleen mogelijk door samen te werken met andere spelers.
 • 6/10
  Een schat van een game!

  Het Verboden Eiland

  Lees meer
  Vlak voor hun ondergang begroef een mystieke beschaving 4 schatten. Oeps: komen die schatten in de verkeerde handen terecht, dan kunnen ze de wereld vernietigen. Daarom moet jouw team Het Verboden Eiland betreden en deze heilige schatten veiligstellen. Je bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad, wat het spel geschikt maakt voor groot en klein. Dankzij de sfeervolle illustraties en unieke uitgave in een blikken doos is dit een echt collector's item.
 • 7/10
  IJzingwekkend spannende escape-game

  Exit: Evacuatie van de Noordpool

  Lees meer
  Met dit spel uit de Exit-serie creëer je een escape room-ervaring in je huiskamer, maar dan zonder die gepeperde toegangsprijs. En op de Noordpool. Als team krijgen jullie anderhalf uur om uit een hermetisch gesloten onderzoeksstation te ontsnappen. En dat is geen makkie, want de puzzels in Evacuatie van de Noordpool zijn knap lastig. Gelukkig zijn er tipkaarten die je op weg helpen als je vastzit. Ben jij een soort Houdini en kom je óveral uit? Probeer dan ook eens de andere uitdagende Exit-spellen.
 • 8/10
  De sleutel tot een spannende avond

  Unlock!

  Lees meer
  Na de eerste en tweede editie is dit alweer de derde uitgave van het boeiende spel Unlock! Een Verhaal over Noside, Tombstone Express en De Avonturiers van Oz: in de doos vind je drie spannende avonturen met verschillende moeilijkheidsgraden, die als het ware allemaal een spel binnen een spel zijn. Ook bij Unlock vormden escape rooms de inspiratie. Een kaartendeck en een app geven jullie subtiele aanwijzingen om in 60 minuten de puzzels op te lossen. Bloedstollend spannend!
 • 9/10
  Zeg yes tegen dino's

  Jurassic World

  Lees meer
  In dit coöperatieve spel maak je samen met je vrienden of familieleden het grootste dinosauruspretpark ter wereld. Iedere speler krijgt zijn of haar eigen rol: botten opgraven, gebouwen uit de grond stampen, DNA in dinosaurussen veranderen, het park financieren, ga zo maar door. Eén klein detail: de dinosaurussen kunnen ontsnappen. Voorkomen jullie samen dat deze monsters uit Jurassic World breken?
 • 10/10
  2 spelers, 15 spionnen, 1 woord

  Codenames Duet

  Lees meer
  De naam zegt het al: dit spel is gemaakt voor (groepjes van) 2 spelers. Als duo ga je op zoek naar 15 geheim agenten in een stad waar het wemelt van de huurmoordenaars. Geef elkaar hints van steeds één woord om de juiste spionnen te vinden en de killers te ontwijken. Codenames Duet is kort maar krachtig: de potjes duren gemiddeld 15 minuten.

Winactie!

Organiseer maar vast een teamuitje om op elkaar ingespeeld te raken, want we geven één keer Discover Lands Unknown weg! Hoe doe je mee met deze winactie? Simpel: stuur gewoon een e-mail met daarin je NAW-gegevens naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Discover Lands Unknown’. Hierna is het kwestie van duimen en afwachten, want deze winactie loopt tot en met 11 november 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo spoedig mogelijk opsturen. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.

Bekijk alle coöperatieve spellen op bol.com

Waarom houd jij zo van teamspellen?