Naar boven

Coldplay Live 2012 dvd + cd

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Misschien was je er vorig jaar bij in Rotterdam of Antwerpen. Of misschien zag je ze in september nog op het Malieveld in Den Haag. We hebben het over Coldplay en om precies te zijn over hun Mylo Xyloto Tour. Ruim 3 miljoen mensen bezochten een concert en sinds gisteren is het verslag van deze tour verkrijgbaar op dvd.

Rotterdam en Antwerpen

In september 2011 kondigde Coldplay via Twitter aan dat ze weer op wereldtournee gingen. Met hun Mylo Xyloto Tour reisden ze al door Europa, Noord-Amerika en Australië en op dit moment is Latijns-Amerika aan de beurt. Op 17 en 18 december stonden ze met hun spectaculaire show in Rotterdam en Antwerpen en in september werd ook Den Haag nog getrakteerd op een megashow.

Helaas staan er geen beelden op de Live 2012 dvd + cd van deze concerten. Regisseur Paul Dugdale, die eerder verantwoordelijk was voor Adele’s Live at the Royal Albert Hall en The Prodigy’s World On Fire concertregistraties, koos voor beelden van de concerten van Coldplay in Parijs, Montreal en hun optreden op het festival Glastonbury. Zo zien we jammer genoeg de Colplay versie van ‘Oh Oh Den Haag’ niet terug.

Gelukkig valt er verder genoeg te genieten. Het is een concertfilm geworden waarbij spectaculaire, kleurrijke concertbeelden afgewisseld worden met kleine portretten van de band. Voor bezoekers van één van de concerten zal de dvd een feest van herkenning zijn. Het vuurwerk, de lasers, de oplichtende armbandjes, alles is verwerkt op deze dvd en cd. Een echt aandenken voor iedereen die er is geweest.


 


Reageer hier en praat mee!