Naar boven

Canon Live for the story: want foto’s vertellen de beste verhalen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Geboortes, eerste schooldagen, huwelijken, die nooit te vergeten reis: we maken foto’s van onze belangrijkste momenten. Alle foto’s bij elkaar vertellen ons levensverhaal. Maar iedere foto is ook een verhaal op zichzelf. De allerbeste zijn vaak van onverwachte en onverbloemde momenten. Daarvoor moet je goed voorbereid zijn en snel kunnen fotograferen. En dat kan met Canon's compacte spiegelloze EOS M systeemcamera's die je overal mee naartoe kunt nemen.

Verhalen zijn er om te delen

Het leven zit vol verhalen. Wilde verhalen, ontroerende verhalen, romantische, treurige en grappige verhalen. En verhalen, die zijn er natuurlijk om te delen. Dat kan in woord, maar nog beter in beeld. Een foto of video zegt immers meer dan 1000 woorden. Onder het credo ‘Live for the story‘ verzamelt Canon zoveel mogelijk oogstrelende visuele verhalen. En daarvoor is de zomer de beste periode, want zomerverhalen zijn overal. Dus wat is jouw verhaal? Deel het met Canon en met ons.

Stop met zoeken en je zult het vinden

Een mooi verhaal kan schuilen in kleine details of vluchtige momenten. Dingen die je ziet onderweg naar je werk of gewoon op straat. Dat bewijst ook de foto van de ballonnen die de hoek om gaan. Een vrouw liep met deze ballonnen door nauwe achterafstraatjes. De wind trok net aan, zodat de ballonnen achter haar aan zwierden. Toen ze de hoek omging, waren zij daar nog, met als resultaat dat prachtige plaatje dat je hierboven ziet.

Live for the story

Wees klaar voor je verhaal

Binnen de fotografie gold altijd dat je met digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR) de beste foto’s kon maken. Tegenwoordig geldt echter: ook met systeemcamera’s leg jouw momenten snel vast en mis je niks! Compacte systeemcamera’s hebben geen spiegel of optische zoeker. Daardoor is de body veel kleiner en passen ze, net zoals normale compactcamera’s, gewoon in je zak. De sensor is echter veel groter dan bij een compactcamera en je kunt er verschillende lenzen mee gebruiken. Daardoor combineren ze het beste van twee werelden: de prestaties van een spiegelreflexcamera en het draaggemak van een compactcamera. En dat maakt ‘m het beste wapen voor visual storytelling!

De Canon EOS M-serie

Voor ultieme mobiliteit heeft Canon de spiegelloze M-serie systeemcamera’s ontwikkeld. In de EOS-lijn zitten instapmodellen zoals de M10, maar ook (semi-)professionele camera’s zoals de M5 en M6. De overeenkomst van alle M-toestellen is dat ze de kwaliteit van een DSLR combineren met een compacte behuizing en makkelijke bediening. Er zijn veel verschillende EF-M lenzen beschikbaar, zoals slanke en lichte groothoeklenzen met vast brandpunt en ultragroothoekobjectieven voor het maken van de beste landschapsfoto’s.

Live for the story

In de wolken met irista

Al die foto’s die je hebt gemaakt met je Canon EOS M: hoe bewaar, bekijk, organiseer en deel je ze? Met irista, het fotocloudplatform van Canon, heb je alles bij elkaar op een veilige plek. Bereikbaar vanaf elk apparaat. Bewaar je herinneringen in de originele resolutie zonder compressie. Via een bericht of sociale media deel je met gemak foto’s of een album. Zo kunnen ook jouw familie, vrienden of volgers meegenieten!

Delen en winnen!

(Deze winactie is inmiddels afgelopen)
Heb jij een foto die een geweldig verhaal vertelt? Deel die dan – samen met dat mooie verhaal – met de wereld via Instagram met de hashtag #liveforthestory. Gebruik je ook de hashtag #storyforbol, dan maak je dankzij jouw foto én verhaal kans op een megadikke prijs: een Canon EOS M6 ter waarde van 949 euro! Als je graag fotografeert, dan wil je die prijs echt wel winnen. Meedoen dus! Je kunt meedoen t/m 15 juli.


Wie of wat speelt de hoofdrol in jouw mooiste foto?