Naar boven

Eindelijk is het zover; we kunnen weer buiten sporten!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

De koude winter laten we helemaal achter ons. Tijd voor een nieuw seizoen en een frisse, gezonde start. Je voelt hem al aankomen: het is tijd om weer buiten te gaan sporten! Niet alleen een fijne bezigheid met dit mooie weer, maar ook ontzettend goed voor je. Met onze tips over hardloopkleding, trainingsmaterialen en sporthorloges ben jij er meteen klaar voor.

Niets beter dan buiten sporten

De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en de temperatuur gaat langzaam omhoog. Met dit aangename weer wil je niets liever dan buiten zijn, toch? Dat geldt natuurlijk ook voor buiten sporten. Of je nu kiest voor een gezellige groepssessie of een individuele work-out; buiten sporten is in deze tijd van het jaar de beste keuze. De mogelijkheden van buiten sporten zijn eindeloos. Lees snel verder voor een laatste duwtje in de rug óf een extra dosis motivatie.

Buiten sporten
Van bootcamp tot hardlopen
Buiten sporten
Geniet van de gezonde buitenlucht

Buiten hardlopen met een uitzicht

De frisse wind door je haren en een rode blos op je wangen. Hét ultieme hardloopgevoel. Als je de loopband verruilt voor een rondje in de frisse buitenlucht, kun je nog wel eens andere ondergronden tegenkomen. Bijvoorbeeld asfalt, gras of zand. Juist dan is het extra belangrijk om de juiste hardloopschoenen te dragen. Let bij je keuze vooral op de juiste demping, stabiliteit, ondersteuning en flexibiliteit van de schoen. Onze tip voor dames zijn de New Balance WBORA B – Hardloopschoenen. Deze lichtgewicht schoen is vooral geschikt voor lopers met een neutrale afwikkeling van de voet. Ook de Nike Zoom Winflo 3 Shield – Hardloopschoenen zijn fijne exemplaren voor vrouwen. Voor mannen zijn de nauwsluitende Under Armour Charged Bandit 2 – Hardloopschoenen aan te raden. Een frisse neus halen voelde nog nooit zo ontspannen.

Buiten sporten

De juiste hardloopkleding
Met enkel schoenen ben je er natuurlijk nog niet. De juiste hardloopkleding is namelijk minstens zo belangrijk. Maar waar let je op bij de aanschaf van nieuwe hardloopkleding? Het allerbelangrijkste is de pasvorm. Zorg ervoor dat je kleding comfortabel zit, zodat je daar tijdens het hardlopen niet over na hoeft te denken. Check ook altijd even van welk materiaal de kleding is gemaakt, want vochtafvoerend en winddicht materiaal is een grote pre. Mochten er toch wat koude dagen aankomen, voeg dan een extra laagje aan je outfit toe. Zo voorkom je onnodige blessures.

Meer uitdaging met een sporthorloge

Je wil natuurlijk graag weten wat al je inspanning precies heeft opgeleverd. En ook wat je de volgende keer beter zou kunnen doen. Een sporthorloge is bij het buiten sporten daarom vrijwel onmisbaar. Met behulp van een sporthorloge vind je steeds nieuwe uitdagingen in het verbeteren van je eigen prestaties. Dankzij het uitgebreide TomTom Runner 3 Cardio – Sporthorloge ontdek je je zwakke plekken, je sterke kanten en allerlei andere inzichten. Bijvoorbeeld over het aantal kilometers of over je gezondheid. Het Garmin Forerunner 235 – Sporthorloge staat vooral bekend om zijn geavanceerde hartslagtechnologie. Naast deze functionaliteiten, beschikt het Polar M200 GPS Sporthorloge zelfs over een trappenteller.

Buiten sporten

Bootcamp: breng de sportschool naar buiten

Erg gehecht aan de oefeningen van de sportschool? Kies dan eens voor bootcamp. Onder begeleiding van een fitnessinstructeur krijg je buiten een training in teamverband. En niet zomaar een training, maar een vrij intense. Bij de inspannende oefeningen gebruik je allerlei trainings- en fitnessmaterialen, zoals kettlebells van verschillende gewichten. Ook een eenvoudig springtouw levert efficiënte bootcamp-oefeningen op. Met een weerstandsband train je je spieren pas echt tot het uiterste. Maar ook een loopladder is een veelgebruikt fitnessmateriaal tijdens bootcamp. Gebruik je creativiteit, zet je 100% in en geniet van de gezonde buitenlucht.


Welke sport voer jij buiten het liefst uit?