Naar boven

Blue Monday? Wel nee!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Vandaag zou volgens wetenschappers de meest depressieve dag van het jaar zijn. Ze hebben er zelfs een term voor bedacht: Blue Monday. Hopeloos? Dat hoeft niet. Jij tovert deze dag snel om tot Blu-ray Monday! Wij geven onze feel good Top 5.

De meest depressieve dag van het jaar

De maandag is voor de meeste mensen al de minst favoriete dag van de week, maar deze derde maandag van januari is zelfs gebombardeerd tot de meest depressieve van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug, de goede voornemens weer niet waargemaakt, het is koud en vroeg donker. En het duurt nog eindeloos lang voor je weer vakantie hebt. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall geeft deze maandag een treurig, neerslachtig en weemoedig gevoel. Blue Monday, wat doen we er aan? Simpel! In plaats van te treuren steek jij je favoriete feel good movie in je Blu-ray speler en tover je Blue Monday om in Blu-ray Monday!

Hier onze top 5 Feel Good Movies

 • 1/5
  De blije pinguïn

  Happy Feet 2

  Lees meer
  De held uit de eerste film, de tapdansende keizerspinguïn Mumble, is vader geworden. Helaas is zoon Erik niet zo swingend. Hij heeft meer interesse voor The Mighty Sven, een papegaaiduiker. Met stemmen van Robin Williams en P!nk.

  • 2/0
   Warm gevoel

   Alles is Liefde

   Lees meer
   De meest succesvolle Nederlandse productie van de laatste jaren waarin heel bekend Nederland zijn opwachting maakt. Een heerlijke film over… liefde. De rest van de dag neurie jij vrolijk de titelsong van BLØF.
  • 3/0
   Romance van de romanschrijfster

   Becoming Jane

   Lees meer
   Voor de liefhebbers van Jane Austen. Deze film, geïnspireerd op het leven van dé romanschrijfster van de zeventiende eeuw laat zien dat het in haar eigen liefdesleven alles behalve rozengeur en maneschijn was.
  • 4/0
   Grandioze karakterschets

   Biutiful

   Lees meer
   Om je eigen leven te relativeren, kijk je Biutiful van regisseur Alejandro González Iñárittu. Dit is de langverwachte opvolger van Babel, over Uxbal, een charmante man die zijn leven lang de verkeerde keuzes heeft gemaakt. In zijn laatste dagen krijgt hij de kans om die te herstellen. Uxbal wordt vertolkt door Javier Bardem, die hiervoor een terechte Oscarnominatie kreeg.
  • 5/0
   Onmogelijke liefde?

   Yo, tambien

   Lees meer
   Daniel is de eerste Europese man met het Down-syndroom die een universitaire studie afrond. Op zijn werk komt hij Laura tegen. De twee krijgen een bijzondere vriendschap, wat stuit op weerstand uit hun omgeving. Hou het hier maar eens bij droog.

  Draaien maar!

  Nog geen Blu-ray recorder? Bestel die dan gelijk bij je favoriete film. Bijvoorbeeld de Philips BDP5500, waarop je niet alleen films kunt afspelen in 3D-formaat, maar je door Smart TV en de snelle ingebouwde Wi-Fi ook van het beste van internet op je tv kunt afspelen. Met de speciale bril, waarvan het linker- en rechterglas synchroon met de beelden open en dicht gaan, voor de bioscoopervaring in je eigen huis.


  Reageer hier en praat mee!