Naar boven

Voor een prikkie… lezen

| Geschatte leestijd: 3 minuten

De donkere regenachtige dagen zijn helaas nog niet voorbij. Geen nood, want jij zit lekker weggekropen op de bank met een boek van je favoriete schrijver. Wij selecteerden 6 topboeken die je nu met flinke kortingen kunt bestellen.

 • 6/6
  Lees meer
  Als je wordt geboren in de snoepwinkel van je grootouders, je overgrootmoeder een heks is, je vader Brits en je moeder Frans, dan moet je wel boeken gaan schrijven, vond Joanne Harris. Haar bekendste? Ongetwijfeld Chocolat, in 2001 verfilmd met Juliette Binoche en Johnny Depp. Maar ook haar andere boeken zijn om bij weg te dromen. Deze omnibus bevat Vijf kwarten van de sinaasappel + Stranddieven. Dat laatste boek speelt zich af op het Bretonse eiland Le Devin, waar het familiehuis van Mado ten onder dreigt te gaan. In Vijf kwarten van de sinaasappel runt Framboise een succesvolle crêperie. Geholpen door haar moeders dagboek laat ze de herinneringen aan haar oorlogsjeugd terugkomen.
 • 5/6
  C. Palahniuk

  Gekweld

  Lees meer
  Fight Club-auteur Chuck Palahniuk bereikte mede door de verfilming van zijn boek met Brad Pitt de cultstatus. Ook zijn roman Stikken is een aanrader, maar deze januari moet de thriller Gekweld op je nachtkastje liggen. Het gegeven: je wordt drie maanden opgesloten met zeventien gelijkgestemden in een verlaten theater om je te richten op je toekomstige boek. Dan komt de groep zonder elektra, water en voedsel te zitten. Wat begint met verhalen vertellen, eindigt in een reek absurdistische, gruwelijke – soms onsmakelijke – gebeurtenissen. ‘De aarde is slechts een verwerkingsfabriek waar alle zielen doorheen moeten’. De auteur combineert creatief taalgebruik met bizarre invalshoeken. Voor de liefhebber!
 • 4/6
  Lees meer
  Is tijdens de laatste decembertrekking weer de hoofdprijs niet op jouw lot gevallen? Treur niet, maar lees in Help, ik word miljonair! de bijzondere verhalen van twaalf winnaars van de Postcodeloterij. Niet iedereen wordt gelukkiger van die dikke bankrekening, zo blijkt, maar je leven veranderd ongetwijfeld. Droom mee met de plotselinge rijkdom -wat zou jij doen met een miljoen?- of verbaas je over de verhalen van een echtpaar dat na de prijs jarenlang twee gebakjes per dag at (“Want nu kunnen we het betalen”), de bedelbrieven en de angst voor het ‘sudden wealth syndroom’.
 • 3/6
  Paul de Leeuw

  Boos Op De Lucht!

  Lees meer
  Sinds 1985 is hij zelf op de buis te zien, maar al veel langer zit hij achter de buis. Paul de Leeuw: televisiepresentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur, zanger én columnist. In de VARA-gids schreef De Leeuw jarenlang met een even scherpe pen als zijn tong is over wat hij op tv voorbij zag komen. Boos op de Lucht is een bundeling van zijn beste columns. Met Patty Brard en de komkommers in de Uri Gellershow en Oprah Winfrey die met de moeder van Natalee Holloway terugblikt op de uitzending van Pieterrrr de Freeze. Zijn stukjes zijn scherp en vermakelijk, maar vooral open en eerlijk over wat er speelt in zijn privéleven. Precies zoals Paul is. Niet te missen voor echte fans!
 • De Noorse schrijver Knut Hamsun won in 1920 de Nobelprijs voor de Literatuur en was het voorbeeld voor schrijfgrootheden als James Joyce, Thomas Mann, Franz Kafka en Ernest Hemingway. In Pan (1894) besluit luitenant Glahn, ex-militair, jager en natuurmens, de zomer door te brengen in een hutje in het noorden van Noorwegen. Geniet hij eerst vooral van zijn omgeving, later richt hij zijn volledige aandacht op de jonge, grillige Edvarda. Er volgt een heftige romance, waarvan het einde Glahn tot waanzin drijft. Edvarda wordt een obsessie voor hem. Hij gedraagt zich steeds extremer en verliest alle grip op de werkelijkheid. Een sfeervol en intens boek met voldoende conflictstof om niet meer neer te willen leggen.
 • Een vogel zingt niet omdat hij een antwoord heeft, hij zingt omdat hij een lied kent. De Afrikaanse Maya Angelou is actief in de Verenigde Staten als mensenrechtenactivist als haar vriend en voorbeeld Martin Luther King jr. wordt vermoord. Niet in staat deze brute gewelddaad te verwerken, trekt Angelou zich terug. Het is schrijver James Baldwin die haar overtuigt haar verhaal aan het papier toe te vertrouwen. Dit is het begin van Ik weet waarom gekooide vogels zingen, het eerste deel van de autobiografische romanreeks van Maya Angelou. Over de strijd en het doorzettingsvermogen van een zwarte vrouw in een blanke wereld. Een ontroerend en hartverwarmend boek.

 

Voor een prikkie… veel meer boeken

Het is opruiming bij bol.com. Daarom gaan veel koken accessoires in de aanbieding. Kijk voor superscherpe koopjes hier.

 


Reageer hier en praat mee!