Naar boven

BK heeft voor ieder gerecht de juiste pan

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

Pak jij ook elke dag tijdens het koken dezelfde koekenpan? Maar, als je een perfecte bereiding wilt, is dit dan eigenlijk wel de goede pan? Geen (keuze)stress; BK heeft namelijk voor ieder gerecht de juiste pan en legt je graag uit wat de verschillen zijn tussen haar pannen. Zo ben je altijd onder de pannen!

Fijne eigenschappen van alle BK pannen

Al sinds 1851 voorziet BK Nederland van pannen. Bij elk ontwerp staat veiligheid voorop, maar wel altijd gepaard met (kook)gemak. En wist je dat dit oer-Hollandse merk zelfs het predicaat ‘Koninklijk’ heeft ontvangen in 1951? Hiervoor komen alleen bedrijven in aanmerking die tenminste honderd jaar bestaan en een belangrijke plaats innemen in het vakgebied. Met ijzersterke pannen maken dus, in dit geval.

Dit zijn de voordelen van BK pannen:
 • BK pannen hebben een unieke vorm, wat er voor zorgt dat koken een feestje wordt en ingrediënten snel opwarmen.
 • De pannen zijn duurzaam en gaan generaties lang mee.
 • Alle koekenpannen zijn voorzien van een niet-giftige anti-aanbaklaag.
 • Alle kookpannen hebben een handige schenkrand, zodat je veilig kunt afgieten.
 • BK heeft kookpannen met een vergrendelbare deksel. Hierdoor giet je nog veiliger af!

Maar, de ene pan is de andere niet. Zo bak je in de keramische pan bijvoorbeeld alles lekker krokant en is een pan met klassieke of moderne anti-aanbaklaag super voor het bereiden van delicate producten zoals vis en ei. Zorg dus dat je voor iedere bereiding de perfecte pan te pakken hebt. Wij stellen hier de pannen aan je voor. (En je vindt vast en zeker jouw match.)

Het klassieke type: de koekenpan met klassieke anti-aanbaklaag

Een echte klassieker als het om bakken gaat: de koekenpan met anti-aanbaklaag. Deze pan is heel geschikt om delicate vis in te bakken. Wat dacht je van een zacht stukje kabeljauwfilet? Of een krokante zeetong? We zetten de goede eigenschappen op een rij:

 • De Teflon Platinum Plus-laag beschermt de pan tegen aanbakken. Bovendien heb je geen vetten nodig tijdens het bakken.
 • De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook inductie. De pan kan zelfs in de oven (tot 160 graden).
 • Door de speciale bodem wordt warmte snel opgenomen en goed verdeeld.

Je vindt in ons assortiment een koekenpan (Ø 28 centimeter), de Gold Koekenpan (Ø 24 centimeter), een hapjespan en wok met de klassieke anti-aanbaklaag. Kok Eke legt in deze video uit hoe je een lekker visje bakt:

Rots in de branding: de keramische anti-aanbakpan

Ben jij ook zo gek op gebakken aardappels? Maar dan wel alleen als ze voorzien zijn van een knapperig, goudbruin korstje en heerlijk zacht vanbinnen zijn, toch? Dat bereik je met een BK pan voorzien van een keramische anti-aanbaklaag. Wat zijn de voordelen?

 • Een keramische anti-aanbaklaag is ijzersterk en krasbestendig.
 • De keramische anti-aanbaklaag kan hele hoge (bak)temperaturen aan (tot wel 400 graden celsius!).
 • De harde coating zorgt voor een super knapperig resultaat.
 • De coating is vrij van PTFE en PFOA.

Welke pannen horen daarbij? Als je op zoek bent naar een koekenpan, kun je kiezen voor de BK Induction Ceramic Koekenpan of de BK Easy Basic Ceramic Koekenpan. Wil je snel een gezonde maaltijd bij elkaar wokken? Dan komen de BK Induction Ceramic Steelwok en de BK Easy Basic Ceramic Steelwok goed van pas.

Uniek in zijn soort: de 3-ply body koekenpan

Onmisbaar voor iedereen die graag een goed biefstukje wilt bakken (ook thuis): de BK Conical Deluxe Koekenpan met 3-ply body. Sorry, wat voor body? De pan bestaat uit meerdere lagen RVS en een aluminium tussenlaag, waardoor de warmte mooi verdeeld wordt. Dit komt goed van pas als je vlees gaat bakken, zo wordt je biefstukje namelijk overal even snel gaar. Daarnaast kan deze pan in de oven, zodat je biefstuk na het aanbraden nog langzaam kan garen in de oven.

 • De 3-ply BK Conical Deluxe Koekenpan heeft een unieke reliëfbodem voor perfect aanbraden.
 • De pan gaat met gemak een leven lang mee, dat betekent dus heel veel perfecte biefstukken.
 • Je kunt het vlees razendsnel dichtschroeien omdat de pan hoge temperaturen aan kan. Zo blijft je biefstuk lekker mals.
 • Er is ook een BK Conical Deluxe Wok waarin je bijvoorbeeld snel Thaise biefstukreepjes met groente roerbakt!

In deze video legt Eke ook nog even haarfijn uit hoe je een malse biefstuk bakt:

BK Granite Koekenpan: een moderne eye-catcher

Een perfect ei met deze moderne pan was nog nooit zo makkelijk: de BK Granite Koekenpan heeft een eigentijdse anti-aanbaklaag waardoor eiwitten niet vastplakken aan de bodem. Je spiegelei laat dus zó los en is ook nog eens precies gegaard zoals jij dat wilt.

 • Door de anti-aanbaklaag kun je bakken zonder vetten te gebruiken.
 • De pan heeft een eigentijdse granieten look en is een echte eye-catcher in de keuken.
 • Door het veilige kunststof handvat heb je altijd grip op de zaak.

Je vindt in het BK Granite assortiment een koekenpan (met een doorsnede van 28 centimeter of 24 centimeter) én een handige BK Granite Steelwok.

Wist je dat…

…BK naast ijzersterke pannen ook bestek en messen maakt?

Naar het assortiment van BK

Win een pan van BK!

(Deze actie is inmiddels afgelopen)
Ga maar alvast op zoek naar een lekker recept, want door mee te doen aan deze winactie maak je kans op de BK Easy Induction Hapjespan met glasdeksel (doorsnee 28cm). Mocht je de pan winnen, dan kun je dat meteen vieren door een feestelijke maaltijd bereiden! Moet je natuurlijk wel even meedoen, anders heb je geen kans om te winnen. Vul het onderstaande winformulier in en je maakt kans op de pan. Succes!


Wat maak jij het liefst voor het paasontbijt?