Naar boven

Beautytip: verzorg de droge winterhuid

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Het is ijzig koud dit weekend. Met temperaturen onder het vriespunt en een schrale winterwind krijgt je huid het zwaar te verduren. Gelukkig kun je jezelf er tegen wapenen. In deze beautytip van de maand vertellen we je hoe.

Tijdens de koude wintermaanden moet je jouw huid nog beter verzorgen dan normaal. Door de kou krijg je snel droge benen of schrale handen. Met deze tips is jouw huid in no time weer in topconditie.

1. Scrubben

Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor je huid weer gaat stralen. Scrub maximaal één of twee keer per week anders kan je huid nog gevoeliger worden. Gebruik een scrub met verzorgende bestanddelen zodat je huid niet uitdroogt. Bol.com heeft scrubs in verschillende soorten die allemaal geschikt zijn.

2. Douche olie


Veel douchegels bevatten SLS. Dit bestanddeel kan zorgen voor uitdroging van de huid. Vermijd dan ook douchegels die dit bestanddeel bevatten of maak gebruik van een douche olie. Douche olies bevatten verzorgende oliën die er voor zorgen dat je huid gevoed wordt en niet uitdroogt. Probeer bijvoorbeeld de nieuwe Kneipp Amandel Argan Douche Olie voor een zachte, verzorgde huid.

3. Smeren, smeren, smeren


Het belangrijkste is om je huid zo veel mogelijk te verzorgen met fijne bodylotions en bodybutters. Smeer je elke ochtend en avond in met een goede bodylotion om je huid weer soepel en gehydrateerd te maken. Heb je last van een zeer droge huid? Gebruik dan een extra verzorgende bodybutter. Bodybutters zijn qua structuur dikker dan bodylotions en zijn wat vetter waardoor ze de zeer droge huid extra voeden.

4. Een gezonde huid van binnenuit


Naast het verzorgen van de droge huid van buiten kan je jouw huid ook verzorgen door de juiste voedingssupplementen te gebruiken. Neem bijvoorbeeld extra vitaminen C in om je huid weer een gezond te maken.

5. Vergeet je handen en lippen niet

Naast een droog lichaam kunnen ook de lippen en handen tijdens de winter erg droog zijn. Gebruik op je lippen regelmatig een vettige lippenbalsem en smeer je handen ook regelmatig in met een voedende handcrème. 


Door deze tips te volgen komt je huid weer in topconditie en kom jij de winter wel door!


Reageer hier en praat mee!