Naar boven

Beautytip van de maand: verwijder je carnavals make-up

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Dit weekend is het weer Carnaval! Dat wordt natuurlijk weer één groot feest. Je kunt een keer lekker helemaal los gaan met make-up en schmink. Maar hoe krijg je al deze hardnekkige producten weer van je gezicht af? Je leest het in de beautytip van deze maand!

Afschminken

Met carnaval gebruik je soms net wat meer make-up of ga je misschien wel los met schmink. Heel leuk natuurlijk, maar wel lastig te verwijderen aan het eind van de nacht!

Om te voorkomen dat je uren lang staat te boenen om je gezicht schoon te maken kan je deze stappen volgen.

1. Begin met een goede reinigingsmelk of -gel. Maak je gezicht nat en masseer het product zachtjes over je gezicht heen. Ga niet schrobben, hier wordt je huid alleen maar geïrriteerd van. Spoel vervolgens de reinigingsmelk met ruim lauwwarm water van je gezicht af.

2. Gebruik vervolgens een reinigingstonic om de restjes make-up van je gezicht te halen. Doe wat tonic op een wattenschijfje en haal deze over je gezicht heen. Heb je zware oog make-up op gehad? Gebruik dan nog een make-upreiniger speciaal voor de ogen.

3. Nu is al je make-up verwijderd. Door de make-up en de reiniging kan je gezicht wat uitgedroogd zijn. Gebruik daarom altijd voor het slapen gaan nog een nachtcrème om je gezicht goed te verzorgen.

Zo kan je de volgende dag met een gerust hart op naar de volgende carnavalslook!


Reageer hier en praat mee!