Naar boven

Op de uitkijk voor Grand Theft Auto V

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Miljoenen gamers kijken er al lange tijd naar uit: het vijfde deel van Grand Theft Auto. Na maanden stilte kwam eindelijk weer een teken van leven uit de studio's van producent Rockstar. En met niet zomaar iets, maar met een spiksplinternieuwe trailer. En oei, wat ziet dat er mooi uit...

Er is altijd een nieuwe GTA

Er zijn een aantal terugkerende gebeurtenissen in de gamewereld die zo monumentaal zijn dat miljoenen gamers er als kleine planeetjes omheen draaien. De launch van een nieuwe Grand Theft Auto is zo’n gebeurtenis. En omdat dit maar grofweg eens in de vijf jaar gebeurt, wordt er heel af en toe een trailer online gezet. Bedoeld om het vuurtje laaiend te houden en het wachten een beetje draaglijk. 14 november was het zover en kwam de tweede trailer van GTA V online. En moet gezegd: wauw.

Kijk dan toch! Kijk dan toch!

Want wat ook een vast gegeven is: de trailers stellen nooit teleur. Hoewel iedere gamer de gameplay inmiddels kan dromen, en het spel al zo vaak heeft gespeeld, is de eerste blik op een nieuwe GTA wereld toch iedere keer iets magisch. Tijdens de trailer knijp je jezelf af en toe in je arm. Zit je toch niet stiekem naar een film te kijken? Want zie hoe de camera glijdt over zo’n loom Hollywood-landschap, hoe zo’n sportwagen keert in een achterbuurt van LA, hoe lekker die funky soundtrack daarbij klinkt. En kijk: je kan uit een vliegtuig springen!

Met de straaljager naar het werk

Want waar GTA als geen ander om draait is natuurlijk het vervoer. Wat ooit begonnen is met een arsenaal van 2D autootjes, is inmiddels gegroeid tot alles wat de mens voortbeweegt: fietsen, motoren, speedboten, helikopters, vliegtuigen… En iedere GTA heeft weer nieuwe. Zo zijn in de beelden van GTA 5 inmiddels al gesignaleerd: een straaljager, een moutainbike en een dubbeldekker. Het gerucht gaat dat GTA5 in voorjaar 2013 uitkomt, maar of dat ook zo is moeten we nog maar afwachten. Voor nu, verlekker je eerst maar even aan deze trailer.


Reageer hier en praat mee!